Învață să alegi cea mai bună ușă de exterior pentru locuința ta

miercuri, 4 septembrie 2019

 

Probabil a venit momentul mult așteptat, alegerea ușii potrivite pentru locuința ta, un moment cu adevărat greu, dar noi te vom ajuta să iei cea mai bună decizie. În primul rând, când te gândești la noua ta ușă, trebuie să ai vedere mai mulți factori care vor influența decizia finală. Unul dintre cei mai importanți factori este materialul din care este făcută ușa: lemn, aluminiu sau aluminiu & PVC.

Alegerea ușii potrivite nevoilor tale

  1. Izolarea termică a ușii este foarte importantă, astfel este indicat să alegem o ușa izolată cu un material izolant precum: vata bazaltică, lemn, polistiren, PVC, aluminiu, sau “combinația” mai multor materiale care vor ajuta sa eliminarea neajunsurilor fiecărui material luat separat. Află mai multe de aici
  1. Finisajul exterior este foarte important. În primul rând, trebuie să fie rezistent la diferențele de temperatură, la razele ultraviolete, la șocuri sau zgârieturi. Este indicat ca exteriorul să fie acoperit de un lac exterior de protecție foarte bun, materialul să rezistent la umezeală pentru durabilitate în timp. Ușa de la intrare poate fi considerată cartea de vizită a locuinței tale. Sunt nenumărate uși care respectă toate caracteristicile prezentate mai sus, iar locul unde le găsești este KULTTUR.
  2. Rezistența la efracție este probabil cel mai important factor, cine ar vrea o ușa care să poată fie spartă cu ușurință? Dacă alegi să achiziționezi o ușă care are în componența sa o parte de geam, este indicat ca acea sticlă să fie blindată sau să aiba folie antiefracție, cu rolul de a reduce posibilitatea spargerii. Este necesar ca acel ansamblu format din ușă și geam, să ajungă la nivelul minim de siguranță pe care îl oferă ușa care nu are în componența sa suprafețe vitrate. Pe lângă acestea, izolarea termică poate avea de suferit, ușa având două materiale care reacționează diferit din punct de vedete termic. Mai multe informaţii legate de securitate găsiţi in acest articol
  1. Design-ul ușii trebuie să fie ales în concordanță cu restul casei, doar nu îți dorești o discrepanță între cele două. Eventual poți alege o ușă din lemn în cazul unei case cu arhitectură clasică sau o ușă ce are în componență materiale moderne precum: aluminiu, inox, sticlă, pentru casele moderne.
  1. Izolarea fonică trebuie să fie ridicată, deci ușa trebuie să fie produsă din materiale cu o bună izolare termică, aspect explicat la punctul 1.

 Învață să alegi cea mai bună ușă de exterior pentru locuința ta4

Tipuri de uși

Ușă din lemn

 Lemnul este de multe ori cel mai apreciat material, datorită diversității nuanțelor și a elementelor decorative. Lemnul fiind tratat împotriva mucegaiului, insectelor, vopsit cu lac, are o stabilitate excelentă în timp.

Ușă din PVC

 Una dintre cele mai importante calități ale acestor uși este rezistența atât la ploi cât și la UV. Pe lângă acestea ușile din PVC au o izolare termică foarte bună și sunt ușor de întreținut.

Ușa din aluminiu

 Ușile din aluminiu aduc un beneficiu în privința securității fiind rezistente. În același timp sunt foarte ușor de întreținut și sunt rezistente la lovituri și factorii de mediu. Aluminiul se potrivește mult mai bine clădirilor de birouri

Ușa de la intrarea casei joacă un rol important, nu numai din punct de vedere estetic, dar și al siguranței. Ține cont de aceste aspecte pe care mulți oameni nu le iau în serios și alege să nu pui în pericol siguranță ta și a familiei. Magazinele specializate oferă modele de uși securizate, moderne, care se pot plia cu ușurință oricărui stil  arhitectural sau de amenajare.

sursă foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe