Biserica intră în posesia terenurilor și a bunurilor imobile aferente Mănăstirii „Antim Ivireanu” de la Troianu și a Mănăstirii Mamu de la Lungești

luni, 16 septembrie 2019

Biserica intră în posesia terenurilor și a bunurilor imobile aferente Mănăstirii „Antim Ivireanu” de la Troianu și a Mănăstirii Mamu de la Lungești

Consiliul Județean predă Episcopiei Râmnicului bunurile imobile aferente în vederea demarării proiectului de restaurare a așezământului monahal al Sfintei Mănăstiri Mamu din Lungești.
Totodată, Consiliul Județean a fost de acord cu predarea, fără plată, și a bunurilor imobile de la Mănăstirea „Antim Ivireanu” de la Troianu din Râmnicu Vâlcea.
Necesitatea acestui demers a fost cu atât mai mare cu cât, pe 27 septembrie 2019, Arhiepiscopia Râmnicului va prăznui pe Sfântul Ierarh Antim Ivireanu precum și împlinirea a 20 de ani de la alegerea Sfântului Antim drept ocrotitor spiritual al Râmnicului.
Vom mai avea și alte proiecte de hotărâri prin care terenurile pe care sunt construite bisericile și care se află în proprietatea județului Vâlcea vor merge la Arhiepiscopia Râmnicului, acolo unde le este locul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe