|joi, decembrie 2, 2021
  • Follow Us!

River Plaza Mall in FALIMENT?! Va prelua Primaria Ramnicului cladirea, sa o transforme in SPITAL MUNICIPAL? 

river-plaza

Pierderi de 240.000 de euro și datorii de 19 milioane euro înregistrate anul trecut de River Plaza Mall din Râmnicu Vâlcea

 

Odată cu publicarea rezultatelor financiare obţinute anul trecut de către SC River Plaza Mall SRL din Bucureşti, proprietara clădirii River Plaza Mall din centrul Râmnicului, se confirmă că firma a avut în continuare pierderi şi datorii mari. Astfel, societatea a înregistrat în 2018 pierderi de 1,1 milioane de lei (240.000 de euro), datorii totale la 31 decembrie 2018 de 90 milioane de lei (19 milioane de euro), cifră de afaceri netă de numai 11,2 milioane de lei, iar veniturile totale ale SC River Plaza Mall SRL au fost de 12 milioane de lei. La data de 31 decembrie 2018, societatea avea următoarele elemente de bilanţ: active imobilizate – 104 milioane de lei, creanţe – 1,7 milioane de lei, un capital social subscris şi vărsat de 38,3 milioane de lei, nici un salariat şi tipul de activitate „Dezvoltare (promovare) imobiliară”. Spre comparație, SC River Plaza Mall SRL a avut în 2017 pierderi de peste 4,46 milioane de lei, datorii totale de 90 milioane de lei, cifră de afaceri de 12,43 milioane de lei, și venituri totale de peste 13,7 milioane de lei.

Tot anul trecut, Adunarea Generală a Asociaţilor de la SC River Plaza Mall SRL din Bucureşti a ales trei noi administratori, respectiv pe Pedro Jose D-Homme Caupers, Athanasios Efthymiopoulos și Joaquim Fernando De Castro Ribeiro, toți cu un mandat până la data de 31 mai 2022. În 2015, compania Sonae Sierra a realizat un aport de capital social străin din Olanda în sumă de 720.000 euro pentru SC River Plaza Mall SRL, proprietarul clădirii River Plaza Mall din Râmnicu Vâlcea. În 2013, operatorul Line Cinema a deschis un cinematograf în River Plaza Mall din Râmnicu Vâlcea, deţinut de compania Sonae Sierra.

În anul 2007, atunci când a cumpărat River Plaza Mall, grupul portughez Sonae Sierra a raportat un profit consolidat net global de circa 164 milioane de euro, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Rezultatele financiare ale companiei au fost consolidate de achiziţiile unor noi centre comerciale şi prin creşterea valorii proprietăţilor imobiliare, deţinute în patru ţări. În cursul lunii mai 2007, River Plaza Mall Râmnicu Vâlcea a fost vândut unei companii mixte din Portugalia şi Marea Britanie contra unui preţ de 42 milioane de euro.

(Petre Coman)

One Response to River Plaza Mall in FALIMENT?! Va prelua Primaria Ramnicului cladirea, sa o transforme in SPITAL MUNICIPAL?

  1. Gigi

    S-o facă amanet și second hand ca mai tot comerțul vâlcean! Alta posibilitate: ceva cârciumi unde să-și etaleze borfașii (hackeri cică) bmwaudiurike și târfele.

     

Leave a Response