|joi, decembrie 2, 2021
  • Follow Us!

VIDEO – Explozie la fabrica de lacuri şi vopsele SARCOM a fratilor Potop 

hqdefault-2

 

Explozie la fabrica de lacuri şi vopsele SARCOM a fratilor Potop

Explozie la un depozit de lacuri şi vopsele din Vâlcea

Explozie la un depozit de lacuri şi vopsele din Vâlcea

Explozie la o fabrică de lacuri şi vopseluri din Vâlcea. Din cauza fumului dens, ISU a activat sistemul Ro-Alert.

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați să intervină pentru înlăturarea efectelor rezultate in urma unei explozii urmată de un incendiu produs la o societate comercială cu profil de preparare lacuri și vopsele din comuna Mihăești.

La fața locului intervin patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, în sprijinul acestora fiind solicitați pompierii din cadrul SPSU Oltchim.

Nu au fost anunţate victime. Se acţionează pentru stingerea incendiului

Concomitent cu operațiunea de stingere s- a emis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-alert pentru a avertiza populația din zona privind emisiile de fum pe o rază de 10 km.

„Incendiu violent cu degajare mare de fum toxic în loc. Mihăieşti – Depozit lacuri şi vopsele. Luaţi măsuri de evitare a zonei iar localnicii să rămână în case cu geamurile şi uşile închise etanş”, este mesajul ISU Vâlcea.

Au fost sfătuiți să își ia toate măsurile preventive pentru a evita o eventuala intoxicare cu fumul degajat în urma arderii.

 Fabrica aparține familiei Potop, cunoscuți afacerişti din Vâlcea, proprietari – printre altele – şi a restaurantului City Garden din centrul municipiului. Incendiul a pornit, se pare, de la o cisternă de 30 de tone de diluant foarte puternic şi de la o pompă. În timpul incendiului a ars şi o cantitate considerabilă de acetonă. Nu este prima dată când fabrica de la Mihăeşti ia foc. De-a lungul anilor, au mai avut loc două asemenea evenimente, dar niciunul de amploarea acestuia – informeaza gazetavalceana.ro

Video: Gazeta Valceana

 

Leave a Response