|joi, aprilie 15, 2021
  • Follow Us!

Tabără pentru tineri la Mănăstirea Turnu 

tabara

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin coordonarea Sectorului Învățământ și Activități cu tineretul, la Mănăstirea Turnu sunt organizate în perioada vacanțelor de vără tabere pentru tineri, activitate ce s-a dovedit a fi deopotrivă atât un mod plăcut de petrecere a timpului liber, cât și un mijloc de pastorație a tinerilor.

Tabăra afirmă libertatea tânărului de a-și petrece timpul într-un spațiu în care redescoperim rolul disciplinei și bucuria ajutorării semenului, regăsim liniștea interioară în momentul de rugăciune, în care manifestăm toleranță și respect față de ceilalți participanți, devenim creativi, găsind răspunsuri ale unor gânduri și frământări provocate de societatea contemporană. Întrucât participanții provin de cele mai multe ori din comunități diferite, tabăra reușește într-un mod discret, dar extrem de eficient, să-i ajute pe tineri să depășească anumite bariere de comunicare, de ordin etnic ori social.

În perioada 1-5 iulie, la tabăra de la Mănăstirea Turnu au participat elevi de la Școala Gimnazială Dăești, Școala Gimnazială „Anton Pann”,  Liceul de Arte „Victor Giuleanu” și Liceul „Antim Ivireanul” din Râmnicu-Vâlcea, care au obținut rezultate de excepție la învățătură sau au fost premiaţi la concursurile școlare și la activităţile extrașcolare pe teme religioase și artistice. Elevii au fost însoți de profesorii de religie Silvi Tiţa și Elena Marinescu.

Leave a Response