Peste 150 de elevi vâlceni au avut media peste 9,50 la examenul de Evaluare Naţională şi 331 peste media 9

joi, 27 iunie 2019

 

Zece absolvenţi de clasa a VIII-a au reuşit să obţină nota maximă la ambele materii ale examenului de Evaluare Naţională, în comparaţie cu anul trecut, când numai trei elevi au obţinut media 10. Patru dintre ei provin de la Colegiul Naţional de Informatică Matei Basarab  din Râmnicu Vâlcea.

Şcoala Take Ionescu din Râmnicu Vâlcea se laudă cu „cele trei fete de 10”, după ce trei eleve au luat maxim la Evaluarea Naţională. Alţi doi elevi provin de la Şcoala Gimnazială „Anton Pann” (Şcoala nr. 9) din Râmnicu Vâlcea şi unul de la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din Drăgăşani.  Peste 100 de note de 10 la una sau ambele materii şi mai bine de 300 de copii cu media peste 9

Peste 150 de elevi vâlceni au avut media peste 9,50 la examenul de Evaluare Naţională şi 331 peste media 9. Cele mai multe note de 10 au fost obţinute la Limba şi literatura română - 57, în comparaţie cu 44 la matematică.  Cea mai frapantă diferenţă de note între cele două materii a obţinut-o un absolvent al Şcolii Gimnaziale Anton Pann din Râmnicu Vâlcea care obţinut nota 10 la română şi 5,20 la matematică.  Din cei 2.699 de copii înscrişi automat la examene, anul acesta au absentat la una sau ambele materii 62 de copii.   Au existat şi cinci elevi care au obţinut nota 1 la ambele materii, ceea ce înseamnă că fie nu au scris nimic, fie au fost prinşi copiind. Toţi provin de la şcoli din Câineni, Brezoi, Horezu şi Valea Mare.   Peste 72% dintre elevii înscrişi la examenul de evaluare au avut media peste 5.00. Dar mai bine de 650 de copii nu au reuşit să treacă acest prag.

Citeste mai mult: adev.ro/ptrmqm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe