|luni, decembrie 5, 2022
  • Follow Us!

Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), atac dur la adresa lui Frans Timmermans: „Își face campanie electorală atacând România. Trebuia să își dea demisia” 

calin-popescu-tariceanu-atac-dur-la-adresa-lui-frans-timmermans-isi-face-campanie-electorala-594120

Călin Popescu Tăriceanu, atac dur la adresa lui Frans Timmermans: „Își face campanie electorală atacând România. Trebuia să își dea demisia”
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat într-o conferință de presă susținută la Satu Mare că prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, își face campanie pe persoană fizică și trebuia să își dea dimisia.

„Domnul Timmermans este în campanie electorală și el. În mod normal, domnul Timmermans trebuia să își dea demisia din calitatea de membru al Comisiei, de prim-vicepreședinte, ca să intre în campanie pentru că există și un angajament etic al membrilor Comisiei că nu fac politică.

Deci, vrea să facă politică, își dă demisia și face campanie. E dreptul lui, dar nu în calitate de comisar european. Scrisoarea Comisiei dovedește lipsă de obiectivitate, lipsă de informare și un amestec nepermis, încălcându-se principiul separației puterilor pentru că una din recomandări este să nu se promulge Codul penal și Codul de procedură penală, care au fost adoptate de Parlament. Eu cred că dacă vreun politician în țara lui de origine ar face astfel de declarații ar fi sancționat imediat și foarte drastic”.

Tăriceanu susține că Timmermans își face campanie atacând România.

„Domnul Timmermans este în campanie, partidul domniei sale are o cotă, o performanță foarte slabă în Olanda și atunci, neavând în viitoarea Comisia posibilitatea unui sprijin consistent din partea propriului partid și a grupului parlamentar, a luat campania pe cont propriu. El își face campanie acum pe persoană fizică, din postura de prim-vicepreședinte al Comisiei, atacând România și o serie de măsuri legislative care s-au luat și care nu sunt de resortul legislației europene, ele sunt de resortul legislației și atribuțiilor naționale”, a mai spus liderul Senatului.

Comisia Europeană a confirmat luni că prim-vicepreşedintele său, Frans Timmermans, le-a trimis vineri autorităţilor române o nouă scrisoare în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de evoluţiile referitoare la statul de drept în România.

Scrisoarea este adresată preşedintelui Klaus Iohannis, preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi premierului Viorica Dăncilă.

Sursa: antena3.ro

Leave a Response