|vineri, ianuarie 21, 2022
  • Follow Us!

CONFERINȚĂ DUHOVNICEASCĂ SUSȚINUTĂ DE PREACUVIOSUL SCHIMONAH DAMASCHIN GRIGORIATUL DE LA SFÂNTUL MUNTE ATHOS. INTRAREA ESTE LIBERĂ 

f_350_200_16777215_00_images_banner3_afis

 

Arhiepiscopia Râmnicului organizează cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, vineri, 5 aprilie 2019, în Sala Consiliului Județean Vâlcea, începând cu ora 18:00, o conferință duhovnicească susținută de către Preacuviosul schimonah Damaschin, de la Mănăstirea Grigoriu din Sfântul Munte Athos, cu tema Curajul mărturisirii Mântuitorului Hristos astăzi.

Arhiepiscopia Râmnicului organizează pe tot parcursul Postului Mare o serie de întâlniri ziditoare de suflet cu diferite personalități ale vieții duhovnicești.

Prima conferință duhovnicească din postul acesta îl are ca invitat pe Preacuviosul schimonah Damaschin, de la Mănăstirea Grigoriu din Sfântul Munte Athos, cu tema Curajul mărturisirii Mântuitorului Hristos astăzi.

f_350_200_16777215_00_images_banner3_afis-1.jpg

De la mărturisirea în Africa vrăjitorilor la experiența duhovnicească aghiorită și va fi organizată vineri, 5 aprilie 2019, începând cu ora 18:00, în Sala Consiliului Județean Vâlcea, intrarea fiind liberă.

Schimonahul Damaschin Grigoriatul este un părinte grec care i-a întâlnit pe Părintele Dumitru Stăniloae, Părintele Paisie Olaru, Părintele Cleopa Ilie, Părintele Dionisie Ignat, Părintele Petroniu Tănase ș.a.

A învățat singur limba română și a tălmăcit în limba greacă scrieri ale Sfântului Ioan Iacob Hozevitul și alte zeci de volume din spiritualitatea românească.

De mai bine de douăzeci de ani, merge câteva luni pe an în Africa unde îl mărturisește pe Hristos în Congo, Burundi, Rwanda, Zair etc.

A tradus foarte multe scrieri duhovnicești și cărți de cult în swahili, a sprijinit zidirea de biserici, construirea de spitale, școli, orfelinate etc.

„Omul să aibă frică de Dumnezeu. Că nu ştim: trăim sau murim. Sfinţii Părinţi spun aşa: Dumnezeu nu vrea să ne judece pentru păcatele noastre – pentru că toţi suntem păcătoşi şi El pentru noi, cei păcătoşi, a venit în lume, nu pentru cei drepţi.

Nimeni nu este fără de păcat. Şi El ştie asta. Dar Dumnezeu ne va judeca pentru nepocăinţa noastră şi nu pentru păcate. Pentru că nu vrem să ne pocăim, pentru aceasta vom fi judecaţi” (Damaschin Grigoriatul).

Sursa: arhiepiscopiaramnicului.ro

Leave a Response