|joi, ianuarie 20, 2022
  • Follow Us!

„Fiecare zi a vieții noastre trebuie să fie o participare la lucrarea mântuitoare”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie în noaptea dintre ani 

dsc_9509

În noaptea dintre ani, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea slujba Acatistului Mântuitorului Hristos, continuată cu slujba de Te Deum și a Aghiazmei Mici.

Înaltpreasfinția Sa a arătat în cuvântul de învățătură împărtășit preoților și credincioșilor la începutul noului an că „fiecare zi a vieții noastre trebuie să fie o participare la lucrarea mântuitoare, pentru că Biserica reprezintă o extindere a lucrării lui Hristos în umanitate. Mântuitorul Însuși, înainte de Înălțarea Sa la ceruri, trimițând pe Apostoli la propovăduirea Evangheliei, îi asigura că „voi fi cu voi în toate zilele până la sfârșitul veacului” (Matei XXVIII, 20)”.

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a vorbit apoi despre buna folosire a timpului, „pe care Dumnezeu ni-l dăruiește, pentru a înmulți talanții, simțind bucuria duhovnicească ce ne învăluie în momentul în care săvârșim faptele bune”.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au fost prezenți părinții consilieri, părinții slujitori ai Catedralei Arhiepiscopale și preoți de la bisericile din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

Leave a Response