Premierul Viorica Dăncilă afirmă că vânzarea de active de către Chimcomplex, “care permite ca aproape 1.200 de angajaţi din judeţul Vâlcea să-şi păstreze locul de muncă, nu este pusă în pericol”. “Decizia privind ajutorul de stat emisă de Comisia Europeană nu va afecta în niciun fel vânzarea activelor funcţionale şi nici locurile de muncă ale angajaţilor de la Chimcomplex”, susţine ea, potrivit news.ro

Dăncilă a spus, la începutul şedinţei de Guvern, că se impun câteva clarificări privind situaţia angajaţilor Oltchim, în contextul anunţului făcut de Comisia Europeană privind recuperarea ajutorului de stat.

“Vânzarea de active de către Chimcomplex, care permite ca aproape 1.200 de angajaţi din judeţul Vâlcea să-şi păstreze locul de muncă, nu este pusă în pericol. Chimcomplex este proprietarul deplin al activelor funcţionale, având în vedere că procesul de vânzare a pachetelor de active funcţionle de la Oltchim către Chimcomplex a fost finalizat. În aceste condiţii decizia privind ajutorul de stat emisă de Comisia Europeană nu va afecta în niciun fel vânzarea activelor funcţionale şi nici locurile de muncă ale angajaţilor de la Chimcomplex. Aş vrea să subliniez, de asemenea, faptul că procesul de vânzare s-a desfăşurat în deplină conformitate cu prevederile legale naţionale şi europene în materia ajutorului de stat fiind un proces transparent şi comeptitiv”, a afirmat Dăncilă.