|duminică, iulie 3, 2022
 • Follow Us!

Valceanul Bogdan Badea, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, numit la conducerea Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie de stat 

MEDIAFAX TALKS ABOUT ENERGY - EDITIA XIV

Bogdan Nicolae Badea a fost numit joi în funcţia de preşedinte al Directoratul Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din ţară şi cea mai mare companie aflată încă în portofoliul statului.

 

Bogdan Badea, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, numit la conducerea Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie de stat (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Bogdan Nicolae Badea a fost numit ieri în funcţia de preşedinte al Directoratul Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România şi cea mai mare companie aflată încă în portofoliul statului.

În acelaşi timp, au fost aleşi doi noi membri, Marian Bratu şi Mihai-Val Zdru.

Bogdan Nicolae Badea a fost anterior manager al Departamentului Management de Proiect în cadrul Directiei Investiţii în cadrul Hidroelectrica, iar Marian Bratu a condus Departamentul Mentenanţă, ambii având expertiză în activitatea de investiţii, producţie şi mentenanţă a societatii, conform ZF.

Bogdan-Nicolae Badea a fost secretar de stat în Ministerul Energiei în 2015 şi a fost în consiliul de administraţie al Rompetrol Rafinare. Anterior, Badea a fost director de dezvoltare în Electrica şi, în pa­ralel, membru al boardurilor Enel Energie şi Enel Ener­gie Mun­tenia în perioada august 2007 – februarie 2009, când Mi­nis­terul Economiei a fost condus de Varujan Vosganian şi Adriean Videanu. Ulterior, Badea a condus o firmă de con­sul­tanţă în implementarea proiectelor de energie rege­ne­rabilă.

El a revenit la Ministerul Economiei în 2013, odată cu liberalul Varujan Vosganian, coordonând companiile de stat din industria minieră şi de apărare. (Mediafax)

Badea, omul lui Chitoiu de la ALDE

Fost membru PNL, Badea este  acum un exponent politic al gruparii Chitoiu din interiorul alde. Conform datelor oficiale,  Badea a condus pana in iunie 2013 o companie de consultanta, care realiza proiecte de energie din surse regenerabile, parcuri eoliene, solare sau centrale electrice pe biomasa. Badea nu s-a grabit sa ajunga in Ministerul Energiei, desi USL preluase puterea inca din mai 2012. Mai avea de inchis afaceri grele, tocmai cu ministerul Economiei. In octombrie 2012, Badea da o adevarata lovitura: semneaza o finantare europeana cu ministerul Economiei pentru realizarea unei centrale electrice pe biomasa in orasul Horezu, judetul Vâlcea- locul sau de bastina. Banii europeni atrasi au fost 10 milioane de dolari, prin programul cresterea competivitatii economice. Badea era managerul acestui proiect. Ministrul Economiei era atunci liberalul (la vremea respectiva) Daniel Chitoiu iar responsabilii de fonduri europene din minister erau si ei liberali. Evident, primarul Ilie Fartat de la Horezu este si el un coleg liberal si prieten al actualului secretar de stat. Asadar, proiectul centralei de biomasa de la Horezu nu avea cum sa nu fie aprobat. Informatiile spectaculoase vin acum: compania unde lucra secretarul de stat Badea se numeste KDF Energy din Bucuresti si este detinuta de un adevarat rechin al afacerilor cu energie pe nume George Brailoiu. Vom reveni cu alte informatii,,,,

One Response to Valceanul Bogdan Badea, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, numit la conducerea Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie de stat

 1. Laurian C.

  Dupa principiul , ca “fie prostul cit de prost , mintea vine dupa post”.
  In campania electorala piticul atomic zoaie tache s-a dat cu partea cu care gindeste de pamint ca , el nu va sustine si nu va angaja prosti.
  Se pare totusi ca suntem in situatia ca, cine se aseamana se aduna.
  Rusine zoaie tachita. A venit vremea sa demonstrezi care-ti este acracterul slugarnic si umil. Da , despre caracter este vorba.

   

Leave a Response