Nicu Gheorghe, fostul primar din Boisoara, trimis in judecata de procurorii DNA

joi, 6 aprilie 2017

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

POPELCA GHEORGHE pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă tentativei,
- complicitate la infracțiunea de fals intelectual,

GHEORGHE NICOLAE, la data faptelor primar al comunei Boișoara, județul Vâlcea, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- instigare la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în forma tentativei,
- instigare la infracțiunea de fals intelectual,
- instigare la infracțiunea de uz de fals.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2014, la instigarea primarului Gheorghe Nicolae, inculpatul Popelca Gheorghe a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false, inexacte sau incomplete, în scopul de a obține în mod injust fonduri nerambursabile în cadrul schemei unice de plată pe suprafață, în condițiile în care acesta din urmă nu îndeplinea condițiile de eligibilitate referitoare la deținerea unui anumit număr de animale.
Anterior, inculpatul Gheorghe Nicolae a depus diligențele necesare pentru ca Consiliul Local să emită o hotărâre în urma căreia i-a fost închiriată celuilalt inculpat suprafața de teren de 91,62 ha aflată în domeniul privat al comunei, cu destinația - pajiște. În continuare, inculpatul Gheorghe Nicolae a instigat un angajat al Primăriei să aplice pe un proces-verbal de predare amplasament ștampila cu semnătura olografă a edilului, în condițiile în care nu a avut loc o astfel de predare-primire.
Ca urmare a verificării administrative, APIA – Centrul județean Vâlcea a constatat neîndeplinirea condițiilor de eligibilitate, ceea ce a determinat respingerea cererii de plată formulată de inculpatul Popelca Gheorghe.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “Nicu Gheorghe, fostul primar din Boisoara, trimis in judecata de procurorii DNA”

 1. Cam tirziu ajunge acest domn in viitoarea postura de sef. Sef de celula , bineinteles.
  Nu pot sa cred ca un asemenea ipochimen pacaleste atita lume de buna credinta. Acum cred ca i-a venit sfirsitul. La cit mai multi ani! De racoare.

 • PUBLICITATE

 • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
 • PARTENERI MEDIA

 • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe