Remus Borza: Justiția vâlceană condamnă CET Govora la faliment

joi, 18 august 2016

Administratorul judiciar al CET Govora, Remus Borza, a declarat joi pentru AGERPRES că justiția vâlceană aduce în faliment CET-ul, obligând societatea să furnizeze produse la valori aflate la aproape jumătate din prețul de cost.

Declarația lui Borza vine după ce printr-o decizie în instanță magistrații au hotărât că CET Govora este obligat să furnizeze abur industrial Uzinelor Sodice Govora la prețul de 78 lei gigacaloria, în timp ce prețul de cost este de 130 de lei.

"Ceea ce a decis azi Tribunalul din Vâlcea este sinonim cu falimentul CET Govora și împotriva statului român. Asta arată cum un judecător efectiv printr-o decizie absolut șocantă apără interesul unui grup privat și nu al unei societăți a statului care se află în insolvență și de funcționarea căreia depind peste 7.000 de salariați plus agentul termic dintr-un oraș de 120.000 de locuitori. Asta în condițiile în care în timpul negocierilor chiar și polonezii admiseseră că prețul din vechiul contract era prea mic și, în cele din urmă, ajunsesem la un preț de 106 lei. Și în condițiile în care Oltchim plătește 126 de lei, tot o societate de stat, aflată în insolvență. Deci, pe cine apără justiția statului român și pe cine condamnă la faliment?", a declarat Remus Borza.

În urmă cu două săptămâni CET Govora a denunțat contractul cu Uzinele Sodice Govora prin care CET furniza abur industrial la prețul de 78 de lei gigacaloria. Uzinele Sodice Govora, companie privată, a grupului CIEH Varșovia, a atacat în justiție acțiunea celor de CET Govora și a sistat producția.

Ulterior între CET Govora și USG au demarat negocieri pentru un nou contract iar joi Tribunalul Vâlcea a dat câștig de cauză companiei poloneze, astfel încât CET Govora ar urma să livreze abur industrial la prețul vechi. CET Govora a făcut apel la decizia Tribunalului Vâlcea.

CET Govora este o societate aflată în subordinea CJ Vâlcea și este furnizorul de abur industrial pentru Oltchim și Uzinele Sodice Govora și de agent termic pentru populația din Râmnicu Vâlcea. Din cauza datoriilor, în urmă cu trei luni CET Govora a intrat în insolvență, iar administrator judiciar a fost desemnat Remus Borza.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Remus Borza: Justiția vâlceană condamnă CET Govora la faliment”

 1. Drumul spre Falimentul a fost creat de Directorii si sefii pe care Borza inca ii tine sub aripa, si care i-au bagat lui Borza sub nas listele de disponibilizari.
  Cum sa dai oameni afara propusi exact de Conducera care a creat insolventa???? Hei dl Borza ceva e necurat .
  Se pare ca tu batatoresti drumul spre Faliment dupa ce Directorii tai l-au delimitat pe margini!!

 • PUBLICITATE

 • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
 • PARTENERI MEDIA

 • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe