|luni, decembrie 5, 2022
 • Follow Us!

Polițiștii vâlceni îi protejează pe ȚIGANII BĂTĂUȘI din River Plaza Mall?! 

tigani

Directorul publicației Viața Vâlcii, Petre Tănăsoaica, a semnalat recent într-un editorial un caz de o gravitate extremă! Pe scurt, un vâlcean a fost tâlhărit și bătut, ziua în amiaza mare, în incinta River Plaza Mall de o gașcă de țigani! Jurnalistul scrie că agenții de pază ai mall-ului nu au intervenit, iar polițiștii au spus că… nu e zona lor de intervenție?! În ce țară am ajuns să trăim, domnilor oameni ai legii? Chiar ne îndemnați să ne facem singuri dreptate?! Lipsa de siguranță în SPAȚII PUBLICE, lipsa de încredere în autorități le va da apă la moară partidelor extremiste și grupărilor paramilitare! Atenție! Nu suntem rasiști, nu-i discriminăm pe țigani, dar nu este prima dată când indivizi aparținând acestei etnii recurg la violență în River Plaza Mall, dar și în alte zone ale orașului.

Acesta este textul:

Poliţia, cu mâinile în sân!

Nu ştiu unde am citit că, odată cu revenirea în fruntea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Vâlcea, chestorul Ion Stoica ar fi declarat că programul său din Vâlcea are ca scop asigurarea securităţii cetăţeanului, ca principal obiectiv. Asta, mi-am zis, intră în obiectivele legiferate ale poliţiei, doar nu le-a cerut nimeni până acum poliţiştilor să măture strada. Mă rog, s-o măture, dar de turbulenţi şi huligani. N-a trebuit să treacă prea mult de la momentul declaraţiei aceleia, ca să ajungem la o concluzie stranie şi anume că nu numai că poliţia stă cu mâinile în sân când se întâmplă incidente în spaţiile publice, dar nici măcar nu înregistrează evenimentele, lăsându-i pe cetăţenii agresaţi să se descurce singuri. Aşadar, iată un fapt petrecut vineri după amiază în Mall. Un cetăţean, al cărui nume îl păstrăm deocamdată în anonimat, a mers cu fiul său în Mall, l-a aşezat pe acesta la o masă să-şi servească sandvişul şi a plecat pentru câteva minute să cumpere ceva de la un alt etaj. Pe scările rulante a avut ghinionul să se întâlnească cu un rom mătăhălos, care a încercat fără protocol să-l buzunărească. Pentru că s-a împotrivit, omul nostru a fost pur şi simplu zvârlit la podea, tras mai apoi într-un colţ şi bătut măr de agresor şi de încă patru haidamaci, tot romi, care au răsărit ca din pământ. Paznicii aflaţi în zonă n-au mişcat nici ei vreun deget, lumea care s-a strâns n-a intervenit, dar au fost suficienţi amatori de momente tari, care au filmat cu telefonul scena. În fine, după ce l-au zobit cum trebuie, romii s-au evaporat, iar lumea mulţumită de spectacol s-a risipit şi ea.

Omul a sunat la 112, au venit băieţii de la poliţie, au derulat filmul de pe camerele de luat vederi care au relevat scena exact cum v-am povestit până aici. S-au scuzat că nu este zona lor de intervenţie şi au plecat şi ei în treaba lor. Două doamne, vânzătoare la un magazin din apropiere, l-au ajutat să se spele pe faţă cu şervetele umede. Aici s-a încheiat filmul, pe care nu l-am regăsit în comunicatele de presă de la poliţie nici duminică, nici ieri! În fine, expertizele medicale spun că nu este prea bine ce s-a întâmplat cu agresatul de care v-am povestim aici. Nu tragem nici o morală din acest fapt, îl lăsăm pe domnul chestor să ne povestească dumnealui cum stă treaba cu securitatea cetăţenilor!
Petre Tănăsoaica

10 Responses to Polițiștii vâlceni îi protejează pe ȚIGANII BĂTĂUȘI din River Plaza Mall?!

 1. Popescu

  Asa e in valcea!!!tiganii au mai multe drepturi ca si noi romanii!!!politia din valcea e praf.le e frica la unii….iar alții se multumesc cu mita primită.mergi in mall si parca e palatul lor

   
 2. John Maleanu

  Bravo, in fine vad si eu ca exista cineva care nu-i accepta pe acesti talhari.La inchisoare cu ei domnilor care va numiti autoritati.

   
 3. mihaesti sat

  Felicitari Petre Tanasoaica,e bine ca totusi luati atitudine pentru ca politia sa i a masuri,nu sa vina cu sloganuri rusinoase ca nu e zona lor de interventie.Bine ar fi ca si domni politisi sa fie agresati si loviti de romii.

   
 4. George

  Este incredibil! In urma cu doar o saptamana, aflandu-ma cu baietelul meu la cumparaturi am observat o scena violenta, un tigan batea o adolescenta in acelasi mall. Am chemat pe cei de la securitate care nu au avut curaj sa intervina. Acum un tanar a fost jucat in picioare in public, in locul in care ar trebui sa ne simtim protejati. Suntem in vestul salbatic? Prea multe nenorociri face rasa asta care are numai drepturi, fara obligatii. Si face pe “discriminata”. In realitate, noi cei inca majoritari suntem discriminati, furati, batuti, intimidati. Noi cei care muncim si contribuim la bugetul de stat ca sa aiba de unde suge ajutoare si alocatii acesti “discriminati”

   
 5. un roman

  Se pare ca la Valcea furtul din buzunare e contraventie nu infracțiune…

   
  • asfalt tango

   contraventie ce se prescrie in timp record, minute…

    
 6. sandu

  Politia Valcea are o problema in cazul in care tiganii fac nestingheriti ce vor in tot centrul. Nu mai este de mult o problema individuala ci un grup de crima organizata si ar fi cazul fie sa fie schimbata toata conducerea politiei, fie sa fie angajati mai multi politisti, transferati de unde prisosesc. Cate violuri nereclamate din jena o ascunde orasul asta? Povestea cu Madalin Voicu si Paun, pica intr-un moment minunat!

   
 7. Adi

  Sa le iau fata in p_U_la la toti tiganii si politistii din Valcea !

   
 8. Marius

  E bine ca avem ziare, dar ce sa faca ziarele? sa ii alerge ei ?

  Sa va povestesc ca mi-a venit o ruda de la Cluj si cand a ajuns la mall s-a speriat si nu a mai intrat?

  Tot orasul e speriat si sictirit de brunetii din parcare.

  NU e vb de rasa cat e vorba de comportament. Trebuie luata atitudine ca astia se urca calare pe noi.

   
 9. gabriel

  tiganii nu au nici o vina , ei exploateaza momentul , le merge , bine , nu le merge merg mai departe . acei politisti trebuie sa si caute de lucru in alta parte dar nu in politie .

   

Leave a Response