|miercuri, decembrie 7, 2022
  • Follow Us!

Nouă prefecţi, demişi de Guvernul Cioloş. Prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu a scăpat… deocamdată 

dacian_ciolos_poza_buna_poza_26854700

Guvernul a finalizat evaluarea prefecților numiţi în mandatul Guvernului Ponta și a schimbat nouă dintre ei. Unii dintre ei sunt acuzați de implicare în politică, deşi statutul de înalt funcţionar public le interzice acest lucru.

Nouă prefecți au fost schimbați în urma hotărârilor adoptate joi în ședința de Guvern, însă acestea reprezintă doar o primă etapă a unui proces care va continua, probabil, săptămâna viitoare, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, scrie Agerpres.

“Aceste schimbări de prefecți sunt doar o primă etapă, va mai urma o etapă, probabil săptămâna viitoare. Suntem în proces de evaluare a candidaților pentru postul de prefect, pe baza CV-urilor și a competențelor pe care persoanele îndreptățite le pot avea. Guvernul evaluează performanțele acestora, dar ține cont și de faptul dacă au calificarea necesară, au condus unități administrative sau au acest grad de inspector guvernamental”, a spus purtătorul de cuvânt la finalul ședinței de guvern.

Potrivit documentelor privind hotărârile de guvern, prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, a fost înlocuit cu Cornel Murg care a exercitat funcţia de subprefect al aceluiaşi judeţ, scrie mediafax.ro.

Prefectul de Argeş, Mihail Adrian Oprescu, a fost înlocuit din funcţie cu Cristian Soare.

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţinteanu, a fost înlocuit cu Ovidiu-Victor Frenţ, fost subprefect al aceluiaşi judeţ.

Prefectul de Botoşani, Costică Macaleţi, a fost înlocuit cu Dan Nechifor.

La Brăila, Nicu Lucian Olteanu, a fost înlocuit cu Mădălina Cochino.

La Dâmboviţa, Ioan Marinescu a fost înlocuit din funcţia de prefect cu Antonel Jîjîie, fost subprefect.

Prefectul de Gorj, Alin Vasile Văcaru, a fost înlocuit cu Gheorghe Paraschivu.

La Satu-Mare, Eugeniu Avram a fost schimbat din funcţia de prefect, iar în locul acestuia a fost numit Radu Bud.

La Vaslui, Andrei Puică a fost schimbat din funcţia de prefect cu Olteanu Daniel.

De asemenea, Grigoraş Marian a fost numit temporar în funcţia de prefect al judeţului Iaşi.

Totodată, Guvernul a decis încetarea exercitării funcţiei şi a cel puţin trei subprefecţi.

Demiterile în lanţ vin după ce Dacian Cioloş a cerut o analiză a performanţelor acestor funcţionari, iar în urma acestora s-a constatat că unii prefecţi nu sunt suficient de competenţi.

Anunţul a fost făcut în şedinţa de joi a Guvernului, după ce premierul s-a arătat nemulţumit de activitatea oficialilor din administraţie.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/19-prefecti-demisi-de-guvernul-ciolos_1889270.html#ixzz40Y92hexa
Follow us: @realitatea on Twitter

Leave a Response