|sâmbătă, iulie 31, 2021
  • Follow Us!

Maria Ciobanu se retrage din activitate la Râmnicu Vâlcea! MEGASPECTACOL la Sala Sporturilor! 

Afis LIE LIE CIOCARLIE_RM VALCEA

Afis LIE LIE CIOCARLIE_RM VALCEA“Ciocârlia” Cântecului românesc se retrage

Maria Ciobanu, împreună cu toți copiii, în spectacolul Lie, Lie Ciocârlie, Rămân a voastră Marie!”

Joi, 10 martie, ora 19.30, Sala Sporturilor Râmnicu Vâlcea

 

Maria Ciobanu, “ciocârlia cântecului popular românesc”, se retrage din activitate prin cinci spectacole grandioase, care vor avea în București, Craiova, Bacău, Iași, dar și în Vâlcea natală. Intitulat sugestiv „Lie, Lie Ciocârlie, Rămân a voastră Marie!” evenimentul se prefigurează a avea o mare încărcătură emoțională, mai ales că va avea loc în luna dedicată mamei și femeii, pe 10 martie, la Sala Sporturilor din Râmnicu Vâlcea, de la ora 19.30.

Evenimentul face parte din programul național-cultural “Artă contra Drog 2016”, un proiect inițiat de Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Film “Dracula” și CIADO România, Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului, președinte academician Constantin Bălăceanu Stolnici. Prin acest program, organizatorii informează publicul asupra riscului consumului de droguri și oferă o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber, invitând spectatorii să consume artă.

Maria Ciobanu este un fenomen al folclorului românesc. Uimitoarele performanțe vocale ale artistei au fost recunoscute de la începutul carierei, aducându-i în scurt timp de la debut supranumele de “ciocârlia cîntecului popular românesc”. Cântecul care i-a adus nemurirea în inimile românilor, “Lie, ciocârlie”, exprimă pe deplin harul aproape nepământean al artistei. Maria Ciobanu este reper și simbol în cultura românească, cu o carieră strălucită de peste 60 de ani, fiind distinsă cu prestigioase premii și distincții, între care Crucea națională Serviciul Credincios și având gradul de ambasador al României la ONU.

Moștenirea artistică pe care Maria Ciobanu o lasă neamului românesc este sporită de cei trei copii ai domniei sale, artiști de excepție ai scenei românești și internaționale: renumita soprană Leontina Văduva, adulată pe cele mai mari scene din lume; Camelia Ciobanu, artistă stabilită în SUA și Ionuț Dolănescu, copilul minune al celui mai celebru și iubit cuplu din toată istoria muzicală a românilor. Cu ocazia spectacolului de retragere, Maria Ciobanu va cânta împreună cu copiii domniei sale: Leontina Văduva, Camelia Ciobanu, Doinița și Ionuț Dolănescu. Atmosfera de sărbătoare va fi completată de artiști valoroși, precum Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Gelu Voicu, Mioara Velicu, Gheorghe Turda. Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra „Doina Basarabiei”, conducător artistic şi orchestrator Valeriu Caşcaval, un maestru al ţambalului.

Vâlcenii sunt așteptați să-și onoreze “Ciocârlia”, care de peste 60 de ani le bucură sufletele cu trilurile neasemuite! Joi, 10 martie, ora 19.30, la Sala Sporturilor din Râmnicu Vâlcea!

Biletele se găsesc la casa de bilete a Sălii Sporturilor, la River Plaza Mall și online, pe: vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro. În funcție de categorie, biletele se pot achiziționa la prețul de: 80 lei – categoria I și 50 lei – categoria a II-a.

 

Leave a Response