|marți, august 9, 2022
 • Follow Us!

Motiv de mândrie pentru judeţul Vâlcea: Andreea Soare va fi soprană lirică în opera COSI FAN TUTTE de Mozart, la Londra 

andreea-soare-soprana-romanca-adorata-de-francezi-imi-doresc-ca-romania-sa-se-mandreasca-cu-mine-asa-cum-eu-ma-mandresc-cu-ea-6032

Motiv de mândrie pentru judeţul Vâlcea: vâlceanca Andreea Alexandra Soare va fi soprană lirică în opera COSI FAN TUTTE de Mozart la Londra (rolul principal FIORDILIGI).
În perioada 1 mai – 15 iulie, Andreea Soare va locui la Londra pentru repetiţii si 11 reprezentaţii. Pe data de 5 iunie a.c. va avea loc premiera la cel mai prestigios festival de muzica clasica din Anglia, la GARSINGTON – 11 REPREZENTATII in care vâlceanca noastră este rolul principal.
Andreei i-au scris cei de la ziarul OXFORD TIME, unul din cele mai importante ziare din Anglia, că vor veni în timpul repetiţiilor să le acorde un interviu.
Opera se cântă numai cu cântăreţi englezi doar eu din altă ţară şi se va cânta în limba engleză. Sunt mândră că atunci când s-a făcut reclamă acestei opere s-a zis aşa: Veţi avea ocazia să o vedeţi, să o ascultaţi în rolul principal pe tânăra soprană româncă, Andreea Soare. Să ştiţi că reprezint cu cinste România şi Vâlcea în fiecare loc din lume unde cânt. În martie am avut două concerte de binefacere în capitala insulei Guadeloupe în beneficiul bolnavilor de AVC (accidente vasculare cerebrale), diagnostic cu care a decedat şi bunicul meu care m-a crescut şi ajutat să ajung aici. Singurul meu sprijin moral este acum bunica mea, care locuieşte la Paris. Am dorit să fac şi în oraşul meu Râmnicu Vâlcea un CONCERT GRATUIT în MEMORIA bunicului meu, la Filarmonica Ion Dumitrescu dar “patronul“ instituţiei nu a acceptat întrebându-mă, dar cine  a fost bunicul tău? I-am răspuns că era un “om al străzii “dar era bunicul sopranei vâlcene Andreea Soare – nu m-a primit!“ – ne-a spus vâlceanca Andreea Soare.

S-a nascut in Romania, dar precum alte talente asemenea ei, si-a gasit implinirea profesionala departe de granitele tarii, la Paris. Cu toate astea, Andreea Soare – in prezent soprana a Operei Bastille din capitala franceza – se gandeste cu drag la locurile in care s-a nascut si isi doreste ca Romania sa fi mandra de performantele ei, intr-adevar, fabuloase.

2 Responses to Motiv de mândrie pentru judeţul Vâlcea: Andreea Soare va fi soprană lirică în opera COSI FAN TUTTE de Mozart, la Londra

 1. andreea soare

  MULTUMESC MULT DL PIRNAU!!!!
  mi_ati facut o mare bucurie !

   
 2. AL MARIEI MIHAI

  Ca valcean ma simt mandru de realizarile sopranei Andreea Soare

   

Leave a Response