Acuzat de tentativă de omor, pus sub control judiciar de magistrații de la Tribunalul Vâlcea

miercuri, 4 februarie 2015

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus la data de 29.01.2015 punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Amza Andrei, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Totodată, s-a luat măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore faţă de acesta. La data de 29.01.2015 s-a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vâlcea  arestarea preventivă a inculpatului.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi  de la  Tribunalul Vâlcea a dispus  faţă de inculpatul Amza Andrei măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile. Împotriva încheierii, procurorii au formulat contestaţie.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă au rezultat următoarele:

În data de 01.01.2012, în jurul orei 06,30 inculpatul Amza Andrei după terminarea petrecerii de revelion şi pe fondul consumului de alcool, a urmărit-o pe persoana vătămată T.N.V. până în curtea locuinţei sale, unde a lovit-o cu o bâtă de tip baseball în cap, cauzându-i leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 55 zile timp de îngrijiri medicale.

De menţionat este faptul că  victima T.N.V. a fost transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu - Secţia Neurochirurgie, cu diagnosticul de fractură cominutivă fronto-parietală stânga, cu hematom extradural.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul I.P.J. Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe