Ziua de pomenire a Sfântului Ioan Iacob de la Neamț va fi cinstită de toți bibliotecarii din județul Vâlcea

miercuri, 6 august 2014

 

Marți, 5 august, Arhiepiscopia Râmnicului a instituit ca ziua de pomenire a Sfântului Ioan Iacob de la Neamț sa fie cinstită de toți bibliotecarii din județul Vâlcea, acest sfânt devenind de acum înainte ocrotitorul celor care iși desfașoară activitatea în bibliotecile de pe teritoriul acestui județ. Cu această ocazie s-a săvârșit slujba de Te Deum, în Catedrala Sfântul Nicolae a Arhiepiscopiei Râmnicului. La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Varsanufie a evocat viața Sfântului Ioan Iacob, care este un model demn de urmat de catre toti bibliotecarii, a mulțumit autorităților locale prezente și i-a felicitat pe bibliotecari pentru modul în care aceștia slujesc oamenilor, prin cuvântul tipărit.

Partea a doua a evenimentului spiritual-cultural s-a desfășurat în sala ”Iosif Episcopul”, din cadrul Centrului Social-Cultural ”Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” al Eparhiei. După citirea Hrisovului prin care Sfântul Ioan Iacob a devenit ocrotitorul bibliotecarilor din Arhiepiscopia Râmnicului, domnul profesor Remus Grigorescu, directorul Bibliotecii Județene ”Antim Ivireanul”, a rostit o scurtă alocuțiune.

Evenimentul s-a incheiat prin prezentarea unui film documentar despre viața Sfântului Ioan Iacob, realizat de doamna Floarea Ghiță, din cadrul Bibliotecii Județene,  și a unui moment poetic inspirat de poeziile Sfântului Ioan Iacob, interpretat de un grup de actori de la Teatrul Ariel.

Sursa: Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Ziua de pomenire a Sfântului Ioan Iacob de la Neamț va fi cinstită de toți bibliotecarii din județul Vâlcea”

  1. Draga Redactie!Te rog frumos sa incerci sa pui si video clipuri cu stirile din Rm Valcea in special cele din editia, Religie!Cu stima ,Robert ,Dublin, Irlanda.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe