|luni, octombrie 3, 2022
  • Follow Us!

Președintele Ucrainei acuză Rusia de invazie militară 

petro-porosenko

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a acuzat joi Rusia de invazie militară, motiv pentru care șeful statului ucrainean a solicitat convocarea de urgență a unor reuniuni a Consiliului de securitate al ONU și a Consiliului Uniunii Europene, informează agențiile internaționale de presă.

‘Lumea trebuie să facă o evaluare în ceea ce privește agravarea bruscă a situației din Ucraina’, a spus Poroșenko, care a convocat o sesiune extraordinară a Consiliului de securitate națională și de apărare a țării.

Totodată, invocând ‘agravarea semnificativă a situației în Donețk’, Poroșenko și-a anulat o vizită oficială în Turcia, unde urma să participe la ceremonia de învestitură a noului președinte al Turciei, Recep Tayyp Erdogan. ‘Locul președintelui este în acest moment la Kiev’, a spus el, potrivit biroului de presă al președinției ucrainene.

‘Am luat decizia de a anula o vizită de lucru în Republica Turcă din cauza deteriorării rapide a situației din regiunea Donețk (fief al separatiștilor proruși din estul Ucrainei — n.r.), îndeosebi în Amvrosiivka și Starobeșeve, unde a avut loc o invazie a forțelor ruse’, se menționează în declarația postată pe site-ul președinției.

Uniunea Europeană s-a declarat joi ‘extrem de preocupată’ de informațiile cu privire la o incursiune a forțelor ruse în Ucraina. ‘Suntem extrem de preocupați de aceste ultime evoluții, îndeosebi cu privire la informațiile de pe teren’, a declarat într-o conferință de presă Maja Kocijancic, purtătoarea de cuvânt a serviciului diplomatic al UE.

AGERPRES/(AS — editor: Gabriela Ionescu)

Leave a Response