|miercuri, octombrie 5, 2022
  • Follow Us!

„Plecare fără întoarcere” pe scena Casei de cultură din Horezu 

fartat

 

Vineri, 15 august 2014, începând cu ora 20,00, Casa de cultură din oraşul Horezu găzduieşte spectacol cu piesa: “Plecare fără întoarcere”, în interpretarea actorilor de la Compania de Teatru “Civic Art” Bucureşti.

Această punere în scenă reprezintă o dramatizare a romanelor „Ultimul Constantin“, de Ileana Toma, şi „Neamul Basarabilor“, de Aurel Petrescu, şi adaptate după piesele de teatru „Ultimul drum al lui Constantin Brâncoveanu“, de Dan Tărchilă, şi „Constantin Brâncoveanu“, de Nicolae Iorga. Scenariul şi regia piesei de teatru îi aparţin actorului principal al piesei, Marian Ciprian, care îl întruchipează pe Sfântul Voievod Martir Constantin Brâncoveanu. Alături de acesta, din distribuţia spectacolului mai fac parte Cristina Moldoveanu – în rolul doamnei Marica, Corneliu Jipa – în rolul stolnicului Cantacuzino şi Cristian Dionisie – în rolul trimisului sultanului.

Referindu-se la eveniment, Primarul oraşului Horezu, domnul Fârtat Ilie, ne-a spus: „Spectacolul face parte din programul mai multor manifestări organizate la nivel naţional, marcând astfel comemorarea a 300 de ani de la Martiriul Sfinţilor Brâncoveni; Constantin Vodă cu cei patru fii ai săi: Constantin, Radu, Ştefan, Matei şi Sfetnicul Ianache. Voinţa sa a fost să îşi doarmă somnul de veci la Mănăstirea Hurezi unde sarcofagul îl aşteaptă gol de aproape trei secole. Cu toate acestea, personalitatea marelui Voievod este adânc încrustată în istoria Horezului; în cultură, ctitoriile religioase, arhitectură şi artă, noi, cei de astăzi şi de acum înainte, având obligaţia de a-i cinsti memoria şi a-i păstra viu spiritul de sacrificiu suprem pentru valorile neamului românesc”.

 

Leave a Response