|luni, octombrie 3, 2022
  • Follow Us!

Klaus Iohannis: Ar fi o eroare mare dacă Guvernul ar da ordonanța prin care s-ar aproba migrația politică a primarilor 

Iohaniss Bulacu Buican

Liderul PNL, Klaus Iohannis, spera ca actualul guvern nu va emite ordonanta care sa permita migratia politica a primarilor, dupa cum a declarat sambata la Ramnicu Valcea, in cadrul Delegatiei Permanente a liberalilor valceni.

”Ar fi o eroare mare de tot daca Guvernul Ponta ar da ordonanta prin care s-ar aproba migratia politica a primarilor. Ar fi o eroare la fel de mare ca acea lege a amnistiei si a gratierii pe care si-o doresc foarte multi din PSD. Eu sunt total impotriva unei astfel de inlesniri, sper ca in ultimul moment Guvernul PSD se va trezi si nu va da o astfel de ordonanta. Eu vreau sa schimb acest mod al PSD-ului de a face politica. Trebuie sa terminam odata cu migratia politica, trebuie sa facem politica pentru Romania, pentru romani, pentru economie, si nu de dragul grupurilor de interese oculte din interiorul partidelor. Din pacate, in aceasta directie merge PSD-ul”, a spus Iohannis, citat de Agerpres.
In opinia sa, trebuie schimbata actuala clasa politica din Romania, ‘aceasta a ramas in urma romanilor si aici vine oferta ACL pentru Romania’.
Referitor la candidatura Monicai Macovei si a Elenei Udrea la Presedintie: “Mi se pare un lucru foarte bun ca sunt doua femei candidate la functia suprema in stat si asta este foarte bine, ca tot mai multe doamne intra in politica. Este important ca in secolul XXI sa terminam cu acea politica doar a barbatilor”, a afirmat el.
In acelasi timp, Iohannis sustine ca in campania sa electorala nu vor fi ‘scandal, galagie si acuze’.
“In campania mea, romanii nu vor avea parte de scandal si galagie, dar nu inseamna ca o sa tac. Eu nu vreau sa tac un discurs, eu vreau sa tin un discurs. Dupa parerea mea, un presedinte nu trebuie sa distreze poporul, el trebuie sa conduca poporul. Sunt constient ca oamenii vor sa vada candidatii la televizor, in direct, este nevoie de o interactiune, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne certam, sa avem scandal, sa ne acuzam. Trebuie sa ne prezentam oferta, trebuie sa discutam proiecte politice”, a subliniat liderul PNL.

Educația, una dintre temele centrale ale campaniei lui Iohannis pentru prezidențiale

“Educația va fi tema centrală pentru mine și datorită faptului că sunt dascăl și, mai ales, datorită faptului că dacă România are o șansă mare de a deveni performantă în sec. XXI, aceasta este educația. Avem copii dotați, foarte deștepți și pe tema asta o să am foarte multe teme pentru a găsi soluții, ca după 12 ani de școală să nu avem jumătate din copii în afara țării. Prin oferta mea sper să îi conving pe tineri să vină la vot, tinerii sunt o țintă predilectă pentru mine, nu doar din cauza faptului că tinerii nu votează, ci pentru faptul ei sunt viitorul României”, a spus Iohannis, citat de Agerpres.
Totodată, liderul PNL a menționat că va exista o campanie puternică pe rețelele de socializare. “Avem o campanie pregătită și on-line, dar indiferent dacă vom avea o campanie bună pe facebook și pe alte rețele de socializare sau în teren, important este ca fiecare să ducă vestea mai departe. Asta este prima regulă să voteze pe cel care a demonstrat că a făcut ceva pentru România”, a mai adăugatIohannis.
Tot sâmbătă, Iohannis a răspuns invitației primarului orașului Brezoi, Robert Schell, membru al Forumului Democrat al Germanilor din România, de a participa la festivalul “Târgul Lotrilor”.

Leave a Response