Criza de oameni din PDL Vâlcea: Grig Crăciunescu - un politician duplicitar

luni, 14 iulie 2014

 

În Partidul Democrat luptele interne se amplifică în Vâlcea. Deşi partidul a pierdut mult după trecerea în opoziţie în 2012 membri rămaşi în loc să pună osul la treabă şi să reconstruiască o organizaţie altădată foarte numeroasă s-au aruncat în fel de fel de bătălii interne fratricide. O mare parte au migrat iar rezultatele bune obţinute de Partidul Mişcarea Populară la alegerile europarlamentare din acest an se datorează în principal migraţiei unor membrii PDL la formaţiunea Elenei Udrea. PDL a pierdut mult din Războiul Mircea Gutău-Romeo Rădulescu. Au migrat oameni la UNPR, după aceea alţii la PMP. Alegerile parlamentare au fost un fiasco iar cele europarlamentare o catastrofă, mai ales în Râmnic. Cu toate acestea Romeo Rădulescu cerea şi cere alegeri alegeri la Primăria Râmnicului sperând să revină în postul de primar. În acest timp, liberalii nu se pot bizui pe sprijinul consilierilor judeţeni şi locali ai PDL în lupta împotriva PSD. E greu să ai încredere în oameni duplicitari. Un exemplu îl constituie consilierul şi omul de afaceri Grig Crăciunescu. Vom povesti câteva amănunte interesante din cariera sa. Cu mulţi ani în urmă, aflat pe cai mari, Mircia Gutău a alcătuit lista de candidaţi a consiliului municipal. Şi a solicitat fiecăruia din candidaţi o demisie în alb din PDL. Pe demisie mai trebuia trecută doar data. Era evident că acel act îi permitea ulterior primarului Gutău să scape din consiliu de oricare dintre cei care nu i-ar fi urmat orbeşte ordinele. Omul acţiona în forţă pentru că ştia că popularitatea sa va aduce voturi listei de consilieri. Grig Crăciunescu a fost chemat şi el să semneze demisia în alb. Omul a ezitat : ,, Mircia dar ce naiba, mă cunoşti de atâţia ani, nu ai încredere în mine fără hârtia asta?“ a întrebat domnul Crăciunescu. La o întrebare ,, golănească“ Gutău a răspus pe acelaşi ton: „Dar tu nu ai încredere în mine Grig? Hai semnează dacă ai încredere.“

A trecut timpul Gutău a ajuns în închisoare. Grig a rămas consilier. Viceprimari erau Cosmin Constantinescu şi Eusebiu Veţeleanu. A ieşit Gutău din închisoare. A intrat în UNPR. De partea lui se aflau mai mulţi consilieri PDL printre care şi viceprimarul Eusebiu Veţeleanu. Primarul Romeo îl detesta pe Veţeleanu. În iarna lui 2012 Grig nu ştia ce să afacă. Nu ştia de care parte să fie la alegerie ce urmau, mai ales nu ştia dacă Gutău va putea candida dacă va candidat Veţeleanu şi ce anume se va întâmpla. Aşa că a acceptat să-i semneze lui Mircia o adeziune, nedatată, în UNPR. Mai făcuse asta şi cu o demisie şi nu se întâmplase nimic rău. În luna martie PDL a decis, la presiunile lui Romeo Rădulescu, să scape de vicele Eusebiu Veţeleanu. Acesta şi-a dat demisia din funcţia de viceprimar şi a trecut pe faţă la UNPR începând o precampanie electorală pentru bătălia din vară. Grig a considerat că este momentul oportun să iasă şi să ceară postul de viceprimar. Din partea PDL. L-a primit şi a fost ales în unanimitate. Deşi Gutău îi ceruse să se retragă din consiliul local aşa cum mai au făcut alţi cinci consilieri PDL care trecuseră la UNPR. Postul de vice era însă prea tentant pentru Grig deşi acesta declarase în public că ,,Mircia Gutău este mentorul meu în politică“

Gutău a reacţionat şi într-o conferinţă de presă a arătat adeziunea lui Grig la UNPR, pe care a datat-o şi l-a obligat pe acesta să demisioneze din funcţia de viceprimar după doar câteva zile. Grig s-a înscris din nou în PDL. A declarat că îl susţine pe Romeo Rădulescu în alegeri. Şi a ajuns din nou consilier local. Sprijinit şi de Cosmin Constantinescu care susţinea că PDL are nevoie de oameni ca Grig. Dar Crăciunescu şi-a dat arama pe faţă. A semnat o adresă către ANI în care îl acuza pe Cosmin Constantinescu că ar fi ocupat fotoliul de viceprimar şi consilier fiind în stare de incompatibilitate ( puţini oameni ştiu despre acest demers ,, ticălos“ faţă de un coleg de partid a lui Grig Crăciunescu). Apoi Grig a complotat pentru debarcarea conducerii PDL Râmnicu Vâlcea vrând şi reuşind să ia locul în funcţia de preşedinte lui Romeo Rădulescu cel care-l iertase acum doi ani pentru derapajul său şi-l ajutase să ajungă consilier din nou. Acesta este omul care conduce interimar organizaţia municipală a PDL.

 

P.S.

Domnule Grig Crăciunescu dacă nu ştiaţi în 2012 domnul Gutău a încercat, pe rând, să obţină o adeziune în alb la UNPR de la toţi consilierii PDL. Mulţi, ca şi dumneavoastră, i-aţi dat-o. Colegul de partid Bogdan Costinescu, cel pe care îl porecliţi ,,Pătrăţel“deşi mai tânăr şi mai puţin experimentat în politică, a evitat semnătura adeziunii. Cu toate că Mircia Gutău a ştiut, psihologic, exact momentul în care să i-o ceară. După o noapte de pomină petrecută la grătare şi şpriţ , undeva la marginea oraşului, în compania unor oameni cu poziţii importante în administraţie, justiţie, economie, politică. Cu toţii apropiaţi fostului edil.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Criza de oameni din PDL Vâlcea: Grig Crăciunescu - un politician duplicitar”

  1. Bravo ! Uitati va la fata astuia! Are Grig asta o moaca de cioban de Vaideeni ( ceea ce si este!!!) de se potriveste perfect postului de sef de organizatie de baza!

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe