|miercuri, martie 3, 2021
  • Follow Us!

Terapie în picioarele goale. În localitatea Nicolae Bălcescu a fost amenajată o alee cu nisip, lemne și pietre de munte 

getter.phplinkhttp_A_F_Fwww.digi24.ro_Fonedb_Fpicture_width_D500_Ccrop_D1__F539c8d0e95f9cf5344000000

Cine s-a săturat să stea în faţa calculatorului şi vrea să se relaxeze poate experimenta mersul în picioarele goale. În localitatea Nicolae Bălcescu, din judeţul Vâlcea, se află o pistă special amenajată cu nisip, lemne, iarbă, pietre de munte sau bolovani. Ea are şi efect terapeutic, nu doar de relaxare.

Aleea terapeutică are o suprafaţă de 400 de metri pătraţi si este împărţită în mai multe zone. Incepe cu nisip foarte fin, urmează pietriş, piatră de râu şi piatră de munte, după care o porţiune pavată cu lemn.

A fost concepută pentru relaxare de o asociaţie neguvernamentală, dar s-a dovedit a fi şi o soluţie terapeutică pentru copiii si tinerii care sufera de platfus sau deformări ale gambei.

„Ajută foarte mult celor care au meserii stresante și faptul ca este într-o padure este un atuu extraordinar de bun. Acum, după feedbackul pe care l-am avut timp de o lună, oamenii au spus că simt ceva la picioare. Este un fel de reflexoterapie naturală, nu presezi undeva mai mult sau mai puțin, ci lași piciorul să calce natural”, spune Dana Rădulescu, fondatoarea asociaţiei „Vatra cu idei”.

Cei mai încântați de aleea terapeutică sunt copiii. Pentru ei, este o simplă joacă.

Aleea terapeutică din Vâlcea este a doua din România, după cea de la Sfântu Gheorghe. Amenajarea ei a costat 5.000 de lei, iar accesul este gratuit. (digi24.ro)

Leave a Response