|joi, mai 6, 2021
 • Follow Us!

Afacerile primarului Șerban cu afaceristul Șoavă de la As Trans! 

primar golesti serban

Consilierul local Voinea din Golești dezvăluie:

Constantin Voinea este o persoană respectată în comuna Goleşti, nu pentru bogăţia materială ce o deţine, ci pentru felul său de a fi: este un om educat şi cu bun simţ. Nu a bătut niciodată în retragere în faţa provocărilor pe care viaţa i le-a adus. Singurul său „defect“ este că nu poate fi de acord cu aceia care sunt prefăcuţi şi mincinoşi. Acesta îl consideră vinovat pe primarul Şerban de multe din problemele pe care comuna Goleşti le are. De exemplu, consilierul Constantin Voinea este de părere că primarul Şerban i-ar fi impus secretarului Nicuşor Dincă să convoace o şedinţă fără să respecte cele 3-5 zile pe care legea le cerea pentru analiză şi dezbateri cu cetăţenii. În mesajul telefonic pe care secretarul comunei Goleşti, Nicuşor Dincă, i l-a trimis consilierului era specificat „În data de 24.04.2014 şedinţă ordinară la orele 10:00. Dosarele sunt gata în (din)data de 23.04.2014”.

Tocmai de aici s-a umplut paharul cu nemulţumirile consilierului local din comuna Goleşti. Acesta a ales ca prin intemediul publicaţiei noatre să solicite sprijinul prefectului şi preşedintelui Consiliului Judeţean Valcea, Ion Cîlea, adresându-le următoarele întrebări: „Cum este posibil ca primarul comunei Goleşti, Gheorghe Şerban, să convoace o şedinţă extraordinară când dosarele sunt întocmite cu doar o zi înainte? Când se mai dezbat sau analizează propunerile de pe ordinea de zi? De ce nu se respectă legea? De ce se permite încălcarea drepturilor cetățenilor comunei Goleşti? Nu sunt ele garantate prin Constituţie?

În convocarea din 24.04.2014 la punctul .5. figura un proiect de hotărâre pentru modificarea chiriei pentru anul 2014 la locaţia „Aria Aldeşti” unde primarul Şerban, venise cu o propunere de majorare a chiriei de aproape o 1000 de lei şi s-a ajuns la 3500 lei, această chirie fiind iniţial de circa 3100 lei anual. Eu nu am votat această majorare deoarece ştim cu toţii că economia nu creşte ci scade, iar chiriile şi veniturile oamenilor în general sunt în scădere. Însă este posibil ca la primarul nostru, datorită funcţiei, să fie o viaţă mai roză cu creştere economică.

La punctul .8. de pe ordinea de zi din cadrul aceleiaşi şedinţe,  mi s-a părut la fel de dubios, pentru că ni se propunea să aprobăm închirierea păşunilor disponibile care sunt în suprafaţă de 204 hectare în comuna Goleşti. 204 hectare de păşune sunt o suprafaţă considerabilă şi de aceea nu pot fi de acord cu o închiriere care poate fi dezavantajoasă pentru locuitorii noştrii. Mă gândesc, la faptul, că există posibilitatea să apară o firmă mare cum este SC Diana SRL spre exemplu, care vine şi închiriază direct sau indirect la un preţ de nimic şi ne trezim peste noapte cu sute de vaci pe păşunile noastre. Practic primarul Gheorghe Şerban, mai bine de un an de zile refuză să respecte prevederile art. 51. care spune clar: „Primarul este obligat ca, prin intermediul secretarului şi al aparatului de specialitate să pună la dispoziţie consilierilor locali, la cererea acestora, în termen de cel mult 10 zile lucrătoare, informaţiile necesare în vederea îndeplinirii mandatului”.

Eu pe fondul acestor abateri de la norma legii vin acum şi contest organizarea şi desfăşurarea şedinţei din 24.04.2014 şi cer anularea ei, deoarece am multe motive să mă îndoiesc de corectitudinea primarului Gheorghe Şerban. Îmi amintesc cum în iarna anului 2013, primarul a ales să închirieze pentru deszăpezire, utilaje second hand de la domnul Şoavă patronul SC As Trans SRL. Acestea erau într-o stare tehnică necorespunzătoare. Second-hand-urile domnului Şoavă nu au putut asigura deszăpezirea drumurilor de acces ale populaţiei din Goleşti. Numai în zona pe care eu o reprezint, adică satele Drăgăneşti, Coasta, Câmpeni, Tulei şi Poeniţa, uliţele secundare nu au fost deszăpezite şi peste 200 de oameni nu au beneficiat de dezăpeziri pentru că utilajele lui Şoavă aveau o funcţionalitate defectuasă, erau nişte rable şi n-au putut realiza acele operaţiuni.

Bineînţeles, pe primarul Şerban nu l-a interesat pentru că el după cum bine ştim, stă la stradă pe când noi ne chinuim cu drumuri proaste. Primarul Şerban are nevoie de noi doar când sunt alegerile pentru al vota şi a-i asculta vorbele goale şi mieroase. Dacă ne va trata cu aceeaşi indifernţă, am speranţa că omenii din Goleşti să nu se mai lase păcăliţi încă o dată şi să nu îl mai voteze. De ce să nu-i reamintim primarului nostru cum este să fi un simplu om, aşa fără funcţie şi influenţă. Să avem posibilitatea să i ne adresăm nu cu domnule primar ci simplu cu – Gheorghe. De ce să nu-i dăm posibilitatea lui Gheorghe să fie şi el un om ca noi toţi, care să muncească cinstit de dimineaţa până seara şi pe bani mai puţinei. Ce ziceţi domnul primar, haideţi, data viitoare să nu vă mai votăm, pentru că mie mi se pare că prea vă bateţi joc!”.  – a declarat Constantin Voinea, consilier local în comuna Goleşti

 

Marian Dinu

2 Responses to Afacerile primarului Șerban cu afaceristul Șoavă de la As Trans!

 1. ungolestean

  cine il verifica pe acest mincinos? nimeni bazat pe sprijinul nu stiu cui a cheltuit banii guvernuluisau UE fara rost . Scoala Blidari reabilitata si e inchisa, fantana cu apa nepotabila, poduri utile si inutile, acum introduce apa pe unde crede el ca e votat.Era nevoie de mici baraje si de regularizari paraie care distrug comuna.

   
 2. ungolestean

  Poate acum cand il verifica pe prietenul lui Radulescu se uita cineva si la el sau il lasa sa se stranga mai multe sa aiba si ce-i lua si ce-i lasa.

   

Leave a Response