|vineri, iunie 25, 2021
  • Follow Us!

Au demarat lucrările de construire a parcurilor de panouri fotovoltaice din Slătioara 

parc_panouri_fotovoltaice_bistrita

Firmele Green Power şi Energy Solution au demarat lucrările de construire a parcurilor de panouri fotovoltaice din Slătioara, informează autoritatea locală.

În luna octombrie a anului trecut, cele două firme au primit prin concesiune câte 18 hectare de teren pe platoul de la Milostea (Slătioara), pentru amenajarea unor parcuri de panouri fotovoltaice. Potrivit primarului Sorin Romcescu, angajaţii celor două societăţi cu capital străin lucrează în această perioadă la montarea instalaţiilor.

Edilul general a mai afirmat că investitorii au întâmpinat unele probleme din cauza schimbării legislaţiei din România. Astfel, statul a micşorat numărul certificatelor verzi pe care o firmă le poate deţine.

Primarul speră că termenul de construire a parcurilor nu va fi întârziat, iar producerea de energie electrică va începe în cel mai scurt timp. Conform contractului, în fiecare an, cele două firme trebuie să achite câte o redevenţă de 1,6 miliarde de lei vechi, plus încă 1,5 miliarde, care vor reveni Primăriei Slătioara din alte facilităţi.

Leave a Response