Negocieri EŞUATE în USL. Ponta: Nu ne-am înţeles. / Antonescu: Premierul trebuie să ia decizia!

luni, 17 februarie 2014

Negocierile dintre liderii USL privind structura Guvernului şi numirea lui Klaus Iohannis în funcţia de ministru de Interne şi în cea de vicepremier au eşuat din nou. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că zilele următoare va mai avea loc o întâlnire precum cea de luni. Pe de altă parte, preşedintele PNL a declarat că premierul Victor Ponta trebuie să ia o decizie: ori face cele necesare pentru a continua guvernarea, "fie ia o altă decizie, pentru care este responsabil".

Premierul Victor Ponta a declarat, după încheierea şedinţei USL de la Palatul Parlamentului, că nu există încă o înţelegere în ceea ce priveşte structura Guvernului.

Întrebat dacă există o înţelegere în ceea ce priveşte structura Guvernului, Ponta a afirmat: "încă nu".

"Nu ne-am înţeles în privinţa structurii Guvernului. Din punctul nostru de vedere al USL sunt două variante: ori rămânem cu Guvernul aşa cum este din 2012, aşa cum a fost votat de Parlament - şi aştept oricând din acest moment propunerile PNL pentru viceprim-ministru, ministru de Finanţe, ministru de Interne, ministru Economiei, ori mergem la o restructurare masivă, dar pentru acea restructurare nu există un consens în USL şi fără un consens nu mergem în Parlament. Nu este de acord PC sau nu este de PNL sau nu este de acord PSD nu mergem ]n Parlament până nu există consens", a declarat Ponta, la Parlament, după şedinţa USL.

Pe de altă parte, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că premierul Victor Ponta trebuie să ia o decizie: ori face cele necesare pentru a continua guvernarea, "fie ia o altă decizie, pentru care este responsabil", liderul liberal arătând că este necesar ca decizia să fie luată.

Liderul PNL a precizat că premierul trebuie să ia cât mai repede o decizie în ceea ce priveşte viitorul Cabinetului, existând două variante din punctul său de vedere: acceptarea propunerilor PNL sau formarea unui alt guvern.

Antonescu a reiterat faptul că liberalii îşi menţin punctul de vedere cu privire la respingerea variantei instituirii unui nou post de vicepremier pentru PC.

"Nu cred că e vorba de negocieri, noi i-am spus încă o dată domnului Ponta care este punctul nostru de vedere, care este decizia politică a PNL şi l-am rugat să ia o decizie mai repede. Domnul Ponta are a decide dacă venim în Parlament cum am spus – fără să condiţionăm, să apară alţi vicepremieri şi alte istorii de felul acesta – sau face ceva cu ministerele vacante (...) Trebuie să ia o decizie, nu noi. Negocieri nu au ce să fie, că nu avem foarte mult ce negocia", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că în acest moment Executivul se află într-o "criză guvernamentală".

Liderii Uniunii Social-Liberale s-au reunit luni în şedinţă la Palatul Parlamentului. La întâlnire au participat preşedintele PSD, Victor Ponta, preşedintele PNL, Crin Antonescu, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, preşedintele PC, Daniel Constantin, vicepremierul Liviu Dragnea.

Sursa: Romania TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe