|marți, octombrie 20, 2020
  • Follow Us!

Adrian Năstase, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare 

1389018162nastase 22

Sentință definitivă în dosarul Zambaccian

Adrian Năstase merge din nou la închisoare. Fostul premier a fost condamnat luni la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Zambaccian pentru luare de mită. Decizia, luată de către completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție, este definitivă.

În primă instanţă, tot la Înalta Curte, fostul lider PSD fusese condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, fiind achitat pentru luare de mită, infracțiune pentru care acum însă a primit 4 ani de închisoare cu executare.

Tot luni, soţia lui Năstase, Dana Năstase, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, în același dosar, pentru complicitate la luare de mită.

Fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții, Irina Jianu, a primit 4 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani.

Adrian Năstase a fost acuzat în acest caz că, în perioada 2002 – 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004, iar aceste folose constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

La ultimul termen a procesului, Năstase a declara, că numai dacă instanţa ar da o pedeapsă cu spânzurarea, poate că l-ar şoca, arătând că în această cauză au rămas în suspensie o mulţime de lucruri, iar rejudecarea ar fi o soluţie normală.

cotidianul.ro

One Response to Adrian Năstase, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

  1. Dan

    In sfarsit o veste buna !!

     

Leave a Response