"Oltchim se roagă de bănci pentru un credit de 15 milioane euro"

luni, 2 decembrie 2013

Nu oricine obţine împrumuturi atât de uşor precum Ioana Băsescu...

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat vineri că Oltchim se află în situaţia "jenantă" de a se ruga de finanţatori să îi dea un credit de 15 milioane euro pentru redeschiderea unei secţii de producţie, dar, spune acesta, nicio bancă nu vrea să împrumute combinatul.

"Oltchim caută cu disperare finanţare, pentru deschiderea unei secţii care l-ar aduce pe break-even (egalizarea cheltuielilor cu veniturile, n.r.), dar nimeni nu vrea să îi dea. Toţi vor să finanţeze numai companii cu profituri grase şi cifre de afaceri de milioane. Dar, iertaţi-mă, acele companii nu au nevoie de finanţare", a afirmat Gerea într-o conferinţă.

Gerea spune că firme precum cele aflate în portofoliul Ministerului Economiei odată intrate în insolvenţă rămân fără finanţare, din cauza că "băncile le închid uşile".

Potrivit ministrului, Olthim este o companie profitabilă şi cu un "management interesat" poate reveni pe piaţă.

"Eu cred că băncile pot face diferenţa între firmele care, chiar dacă au pierderi, se pot reorganiza, şi cele care profită de cadrul legislativ pentru a mai trage o ţeapă statului, finanţatorilor şamd", a continuat Gerea.

Ministrul a mai susţinut că nu dă vina pe BNR şi nici pe bănci, dar că face un apel la acestea "să privească la ce se întâmplă în economie".

"Trebuie să stabilim foarte clar dacă băncile vor să se implice sau vor doar să fie spectatori care să se uite în jur să vadă cine a mai rămas. (...) Nu vreau să ajungem în situaţia măgarului lui Nastratin Hogea, care a murit de foame pentru că stăpânul nu i-a mai dat mâncare", a mai spus Gerea.

Oltchim este în insolvenţă de la inceputul anului, după mascarada de anul trecut, când Dan Diaconescu s-a înscris la licitaţie pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni al combinatului.

Cotidianul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “"Oltchim se roagă de bănci pentru un credit de 15 milioane euro"”

  1. Cine dracu da dom'le credit pentru loaze care beau bere si joaca carti si zaruri sau fura tot programul? Voi comparati veniturile si seriozitatea familiei Basescu cu ruinele voastre mancatoare de buget si cu umbra lui Roibu de jur imprejur? Cine dracu a mai auzit de capital de lucru? Obtineti ba comenzi cereti avans pe ele, cumparati materie prima, finiti produsul, il livrati si obtineti banii toti, asa merge tata treaba!

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe