ȘOCANT ! Scenariul primarului PENAL FRÂNCU, prin care urmărește să-și BATĂ JOC de justiție

luni, 11 noiembrie 2013

,,Ziarul de Vâlcea“  a aflat de la surse de mare încredere din anturajul primarului Emilian Frâncu, care va fi strategia edilului condamnat la închisoare (cu sespendare) pentru CORUPȚIE în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București. Peste fix o  lună este programat primul termen de judecată în recursul deschis de DNA împotriva sentinţei de condamnare cu suspendare a primarului Emilian Frîncu. Procesul se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti, la Secţia a II-a Penală. Reamintim că primarul Râmnicului a fost denunţat de către administratorul unei firme de arhitectură, după ce Emilian Frâncu i-ar fi cerut mită 20.000 de euro, respectiv 10% din suma de 200.000 de euro atribuită unui contract de prestări de servicii. Procurorii DNA l-au acuzat pe Frâncu că ar fi condiţionat semnarea actelor privind încheierea, derularea şi executarea contractului de prestări servicii de acordarea sumei de 20.000 de euro

Prima amânare

La 11 decembrie primarul Emilian Frîncu se va prezenta în faţa instanţei şi va anunţa că avocaţii săi l-au lăsat baltă şi au refuzat să-l mai reprezinte şi în această fază procesuală aşa că nu are apărător. Va avea o faţă spăşită şi va cere mieros un termen nou pentru a-şi putea angaja un apărător. Instanţa va acorda acest termen deoarece nu poate proceda altfel iar un proces penal nu poate începe fără ca acuzatul să aibă apărător. Puţini ştiu însă că la Curtea de Apel completul respectiv are procese într-o singură zi a săptămânii. În cazul de faţă cei care-l vor judeca pe Frîncu au zi de instanţă miercuri. Cum nu vor putea da termen peste o săptămână vor încerca să dea peste două săptămâni. Dar fix peste 2 săptămâni este Crăciunul. Aşa că este greu de crezut că al doilea termen de judecată va mai fi în acest an. Şi iată cum se va intra în 2014 cu acest recurs.

A doua amânare

La al doilea termen de judecată Frâncu va veni însoţit de un apărător. Acesta va anunţa instanţa că a acceptat să preia cazul cu câteva ore înainte şi nu a avut timp să parcurgă nici măcar sumar dosarul. Va susţine motivat că reprezintă un client condamnat pentru fapte de corupţie că este un caz dificil, cu multe file la dosar şi că are nevoie de un timp minim pentru a putea studia actele şi a reprezenta profesionist clientul. În mod normal nu va avea probleme de a obţine un nou termen.

A treia amânare

La al treilea termen Frîncu va veni şi va depune în instanţă un certificat medical al avocatului său care va dovedi că acesta s-a îmbolnăvit şi este internat într-o unitate sanitară neputând reprezenta interesele acuzatului. Se va da un nou termen de judecată.

A patra amânare

La acest termen Frîncu va susţine că a fost părăsit şi de noul apărător şi va solicita instanţei ori un termen pentru a-şi angaja avocat ori decizia instanţei de a numi un avocat din oficiu. În ambele variante instanţa va trebui să mai acorde un nou termen mai ales că un avocat din oficiu este ales aleatoriu de pe o listă şi nu poate intra brusc într-un proces fără a studia cazul şi a vorbi cu acuzatul detaliat despre apărare.

Amânarea  numărul 5

Avocatul  angajat sau din oficiu va anunţa că Emilian Frîncu este internat ( poate chiar pentru a suferi o intervenţie chirurgicală) şi că nu poate fi prezent. Se vor prezenta probe în acest sens. Se vor folosi diverse stratageme în caz în care instanţa se opune mergând până acolo în a cere recuzarea completului de judecată sub diferite pretexte recuzare care se judecă separat de alţi judecători şi care necesită un nou termen.

În tot acest timp vor apărea şi sărbători religioase, zile libera, posibile amânări din diverse mptive. Probabil Frâncu va reuşi să ducă amânările până la intrarea în vacanţa de vară a instanţelor de judecată. Este posibil totuşi să aibă loc un termen de desfăşurare până la vacanţă dar acela cu Frîncu lipsă fiind internat.

Desfăşurarea procesului

Când se va intra efectiv în proces vor urma alte strategii de tragere de timp. Se vor solicita instanţei obţinerea de fel de fel de acte şi documente considerate probe în apărare care vor atrage noi termene de judecată. Se va cere audierea unor noi martori. Se vor invoca excepţii. Se vor schimba apărătorii primarului cu unii de marcă, abia acum intrând în joc avocaţi grei şi scumpi (probabil cei pentru care strânge acum primarul bani conştiincios). Vor fi internări ale acuzatului, ale martorilor. Eventual chiar scene în care primarul va leşina în instanţă şi va trebui dus cu salvarea la spital. Pentru Frîncu va fi uşor să joace scenariul cu boala deoarece are acte medicale suficiente care atestă multiple probleme de sănătate, cunoscute de altfel şi de colegii săi de partid, de acei care au luat decizia greşită de a propune drept candidat la o funcţie aşa de grea un om hăituit de boli.

Este greu de crezut că până la finele lui 2014 Curtea de Apel Bucureşti se va pronunţa definitiv în acest caz. Şi chiar dacă o va face recursul de la Curtea de Apel Bucureşti este doar cea de-a doua etapă a dosarului „Mită la Primărie", decizia pe care o vor da judecătorii de aici putând fi contestată de asemenea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Şi toată lumea ştie că acolo este o mare aglomeraţie de dosare şi că termenele de judecată se dau la distanţă mai mare de timp unele de altele. Când se va ajunge la acea fază vă vom anunţa care este tactica stabilită de Frâncu şi sfătuitorii săi pentru a trage de timp în continuare

De ce aşa?

Mulţi se vor întreba de ce procedează astfel Frîncu dacă susţine că este nevinovat. De ce trage de timp în loc să încerce să obţină o sentinţă mai favorabilă. Ei bine Frîncu ştie că sentinţa de acum este cea mai uşoară pe care ar fi putut să o obţină. Ştie că nici o instanţă nu-l va declara nevinovat total mai ales după probele prezentate de Procuratură, declaraţiile martorilor acuzării şi motivarea primei instanţe. Şi mai ales după ce Frîncu a petrecut deja câteva luni în spatele gratiilor iar o eventuală achitare a lui ar duce la un proces în care primarul penal nu s-ar jena să ceară daune de sute de milioane. În acelaşi timp Frîncu ştie că asemenea fostului primar Mircia Gutău majoritatea edililor acuzaţi de asemenea fapte au fost condamnaţi în cele din urmă la pedepse de executare. Şi nu vrea să rişte ca o astfel de condamnare să vină prea repede. El urmăreşte acum să-şi îmbunătăţească imaginea în oraş  (numai că nu se pricepe deloc la astfel de lucruri) şi să strîngă bani negri pentru zile negre. Dacă ar putea tergiversa procesul pînă la începutul lui 2016 Frîncu ar putea obţine o executare mai mică şi datorită faptului că va împlini 60 de ani. Între timp o parte din „clientela“ sa poate fi ajutată de el ca primar să facă bani iar ulterior aceştia să îi ajute familia şi pe el când va fi închis. Pe plan politic este conştient: cariera sa este la final. Nu va mai fi nimic. Nici la liberali, nici în USL, niciunde. Şi vrea să se mai simtă şef, puternic, important, înconjurat de lachei şi pupincurişti. Şi să-şi asigure o viaţă tihnită la pensie când va road , ca hârciogul, grăunţele strînse în această perioadă. În cea prezentă în care îşi bate joc de locuitorii orașului Râmnicu Vâlcea. De colegii de alianţă, de consilieri, de colegii săi liberali ( pe mulţi minţindu-i şi amăgindu-i), de oameni care l-au ajutat în campanie, de ziarişti, de cei din opoziţie, de viceprimarii săi, de salariaţii din primărie care au ajuns să-l dispreţuiască, de locuitorii acestui oraş care se simt ruşinaţi când aud pe televiziuni despre isprăvile edilului lor.  Liberalii ar fi putut câştiga la imagine dacă îl excludeau din partid pe ipochimen şi dacă liderii politici dădeau ordine consilierilor să nu-i mai susţină la vot propunerile aberante şi nesimţite!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe