DIRECTORUL BRD VALCEA, CONSTANTIN GEORGESCU, A INTRAT PE MANA PROCURORILOR!

marți, 22 octombrie 2013

Surse judiciare au confirmat faptul ca directorul Sucursalei Valcea a BRD, Constantin Georgescu, urmeaza sa fie inculpat pentru abuz in serviciu , luare de mita, fals in acte, trafic de influenta pe baza unei lungi liste de clienti si angajati care reclama sumele de bani pe care le-au pierdut. In acest moment Georgescu se pregateste sa plece din tara, avand banii in strainatate in conturi secrete. De acesta operatiune s-a ocupat fiul sau, George Georgescu. Aceleasi surse afirma ca Georgescu este dator vandut la clienti, angajati si CAR-uri valcene prin fraude, minciuni si inselaciuni.

Activitatea acestuia cuprinde:
- Eliberarea de adeverinte false catre diversi angajati si neangajati pentru accesarea unor credite de la alte institutii bancare.A se verifica creditele pe care angajatii B..... le au la alte institutii bancare. Din punct de vedere logic nu ar avea sens ca un angajat BRD (oare ce spun patronii din Hexagon?) sa ia credit de la o alta banca deoarece dobanda este mai mare.Se stie ca bancile acorda dobanzi preferentiale angajatilor proprii.Si totusi sunt angajati care au luat credite de la alte banci beneficiind de adeverinte false semnate de G.C. contra unor sume . Unii dintre acesti angajati nici nu mai lucreaza la banca sau au plecat din tara.
- Acordarea de credite pe baza unor documente false catre diversi clienti persoane juridice si fizice, credite care ulterior s-au dovedit neperformate. Clientii BRD nu au scapat nici ei nepacaliti.Le-au fost promise credite cu dobanzi avantajoase sau prin acceptarea unor garantii dubioase contra unor ‘mici’ imprumuturi pe care domnul director ‘uita’ sa la mai restituie.
De la diversi clienti a solicitat sume de bani promitand in schimb diverse favoruri : dobanzi mai mici , perioada de gratie , acoperirea unor nereguli in dosarul de creditare. De la unii chiar a cumparat apartamente si alte bunuri la un pret mai mic, profitand de pozitia de director BRD.- De la majoritatea angajatilor a solicitat diverse sume de bani prin amenintari si printr-un comportament mai dur : daca nu ma creditezi s-ar putea sa ti se desfiinteze postul sau sa iesi prost la evaluare sau alte abuzuri in serviciu. Multi dintre ei au fost fortati si santajati sa comita diverse neregului . Putem da exemplu firma socrului lui Georgescu care derula plati prin BRD fiind in conflict de interese . Ca sa nu mai mentionam si alte firme la care Georgescu este actionar si care deruleaza inca si acum tranzactii prin BRD Valcea. Cu toate ca domnul director este in concediu medical angajatii inca loiali ii prelucreaza tranzactii la BRD
- Alti angajati au fost presati sa fie giranti pentru el,pentru fiul acestuia, pentru sotia lui sau pentru diversi prepusi.  In acest caz Parchetul impreuna cu o comisie de la BNR deruleaza o ancheta asupra acestor CAR-uri care au acordat credite pe banda familiei Georgescu folosind documente semnate de director in numele BRD. Ancheta va dovedi daca adeverintele au fost false sau dobandite prin abuz in serviciu de catre directorul Georgescu
- Multi dintre angajati au demisionat din aceasta cauza plecand din banca si vrand sa scape de santajele pe care nu le mai puteau suporta . Astfel banca a suferit un prejudiciu prin plecarea unor angajati experimentati.
- Clientii sunt nemultumiti multi dintre ei parasind pe buna dreptate BRD Rm Valcea care acum este asociata cu numele acestui individ . Multi dintre ei vor sa actioneze BRD in justitie pentru recuperarea pagubelor insa neregulile din dosare ii opresc sa faca acest lucru.
Cine pierde din acesta situatie? Clientii bancii, banca in sine prin pierderea multor clienti , nemaivorbind de credibilitate si imagine. Nu in ultimul rand in categoria perdantilor sunt si angajatii. Multi dintre ei au facut sacrificii mari pentru a da cu imprumut sume de bani directorului Georgescu. Familiile acestor angajati traiesc adevarate drame pentru ca sunt datori pentru niste sume pe care probabil nu le vor mai vedea niciodata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 comments on “DIRECTORUL BRD VALCEA, CONSTANTIN GEORGESCU, A INTRAT PE MANA PROCURORILOR!”

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe