Ora Pământului - 23 martie 2013

miercuri, 20 martie 2013

Ora Pământului - 23 martie 2013

În acest an pe data de 23 martie 2013 se va sărbători “Ora Pământului”, eveniment prin care se atrage atenţia asupra problemei schimbărilor climatice. Denumită Earth Hour, manifestarea se desfăsoară anual la nivel mondial si îsi propune să determine factorii de decizie guvernamentali să recurgă la măsuri ferme pentru stoparea fenomenului de încălzire globală.

Sâmbătă între orele 20.30-21.30 si Rm. Vâlcea se va alătura astfel altor orase din lumea întreagă, unde se vor stinge pentru o oră luminile exterioare sau interioare care nu sunt esentiale functionării si se vor deconecta echipamentele electronice aflate în stand-by. Prin această actiune se urmăreste constientizarea publicului privind problemele de mediu generate de activitatea umană, simplul gest de stingere a luminilor timp de o oră contribuind la reducerea consumului energiei electrice. Cu cât consumăm mai mult curent electric, cu atât se eliberează mai mult dioxid de carbon în atmosferă, ceea ce duce la agravarea încălzirii globale.

Agentia pentru Protectia Mediului Vâlcea este alături de Primăria Municipiului în promovarea si marcarea acestui eveniment, prilej cu care adresăm tuturor râmnicenilor invitaţia de a ni se alătura, prin participarea la activitătile atractive organizate de Primărie sâmbătă 23 martie, începând cu ora 20,30 în Scuarul Mircea cel Bătrân, activităti sustinute si de un grup de elevi din cadrul unitătilor scolare din municipiu si împrejurimi.

ÔÇ£Ora Pământului”, acest eveniment de anvergură mondială, îsi propune să producă o schimbare a mentalitătii asupra mediului înconjurător, mesajul transmis fiind reducerea consumului de energie electrică în scopul diminuării nivelului de poluare şi intensificării luptei împotriva schimbărilor climatice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe