Cine este Bogdan Stănescu, noul administrator...

duminică, 17 martie 2013

Bogdan Nicolae Codruţ Stănescu, propus de Ministrul Economiei pentru funcţia de administrator special al combinatului chimic Oltchim, lucrează din luna iunie a anului 2010 la BNR, el fiind consilier al viceguvernatorului Bogdan Olteanu.

Printre principalele activităţi şi responsabilităţi pe care le are de îndeplinit în această funcţie se numără, potrivit CV-ului său, coordonarea activităţii juridice, coordonarea activităţii de achiziţii publice în cadrul BNR, elaborarea de acte normative privind activitatea financir-bancară şi consilierea viceguvernatorului pe probleme juridice.

Potrivit CV-ului, Bogdan Stănescu are experienţă în administrarea societăţilor comerciale fiind administrator special al SC Dunasi SA Galaţi şi SC Fortus SA Iaşi în 2002 şi la SC Arcadia 2000 SA Bucureşti în 2012. El a fost şi membru al Consiliului de Administraţie al SC Enel Energie SA şi al Consiliului de Administraţie al SC Distrigaz Sud Servicii SA în anul 2007.

Stănescu, fost director AVAS

În perioada mai - iunie 2010, Stănescu a lucrat ca avocat în cadrul SCPA "Gorghiu, Pop şi Asociaţii", desfăşurându-şi activitatea în drept civil şi comercial.

În perioada 24 aprilie 2007 - 29 mai 2010, actualul consilier al viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, a deţinut funcţia de director general al Direcţiei Generale Juridice din cadrul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

În acest timp, Bogdan Stănescu, în vârstă de 39 de ani, a coordonat întreaga activitate juridică a direcţiei, a avizat contracte de privatizare, note de analiză a clauzelor postprivatizare şi note de analiză a valorificării creanţelor. El a semnat toate actele procedurilor de insolvenţă, dar şi actele procedurale în activitatea de contencios.

Acesta nu a fost însă singurul post pe care Stănescu, propus acum pentru funcţia de administrator special al combinatului chimic de la Râmnicu Vâlcea, l-a avut în cadrul AVAS.

În perioada 9 ianuarie - 25 aprilie 2007, el a fost expert jurist la Direcţia Generală Juridică AVAS Bucureşti, în perioada 8 septembire 2004 - 9 ianuarie 2007 el a fost directorul Direcţiei Contencios Privatizare Postprivatizare, fostul APAPS Bucureşti, iar în perioada 26 mai 2001 - 8 septembrie 2004 a fost director general al Departamentului Juridic din cadrul aceleiaşi instituţii.

Înainte de obţinerea acestei funcţii el a fost directorul Direcţiei Juridice APAPS Bucureşti, expert jurist la Fondul Proprietăţii de Stat Bucureşti (FPS), al Direcţiei Teritoriale Galaţi a FPS şi consilier juridic în cadrul Direcţiei Regionale a Vămilor Galaţi.

Ce studii are noul administrator special de la Oltchim

Stănescu a absolvit în 1999 Universitatea "Petrol şi Gaze" la Facultatea de Tehnologie de Procesare a Petrolului şi Petrochimiei. El a devenit apoi licenţiat în ştiinţe juridice al Universităţii Hyperior din Bucureşti şi a obţinut titlul de doctor în Drept de la Academia "Alexandru Ioan Cuza". Stănescu are câte un master în "Drept Internaţional Public", în "Spaţiul Public European", în "Securitate şi Apărare Naţională"şi în "Medierea confliectelor în Drept".

"Am experienţa muncii în echipă încă din facultate, când am participat la activităţi presupuse de proiectele practice şi de cercetare derulate în cadrul facultăţii", scrie Stănescu în CV-ul său adaugând, printre altele, şi că are "experienţă bună a managementului de proiect şi al echipei".

Actualul consilier BNR are specializări în securitate şi apărare naţională, în mediere bancară şi în protocol şi comunicare. Acesta deţine un Certificat European Bancar, un Certificat în Public Leaders, eliberat de Harvard Kennedy School University, şi o diplomă bancară emisă de Institutul Bancar Român.

Bogdan Stănescu cunoaşte limbile engleză şi franceză şi are un atestat eliberat de "International Computer School". (www.gandul.info)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe