Primarul Frâncu aruncă banii publici peÔǪ ceasuri astronomice

miercuri, 16 ianuarie 2013

Primarul Frâncu aruncă banii publici peÔǪ ceasuri astronomice

Primăria municipiului modernizează iluminatul public înlocuind vechiul sistem de setare a pornirii şi stingerii becurilor din oraş prin fotocelulă cu un sistem ce foloseşte ceasuri astronomice. În vechiul mod de funcţionare ce comanda iluminatul public în funcţie de intensitatea luminii solare, exista permanent posibilitatea ca fotocelula să se obtureze sau să nu funcţioneze normal, ceea ce putea duce fie la întârzieri în aprinderea luminilor seara, fie la funcţionarea iluminatului chiar şi după răsăritul soarelui. Noile ceasuri astronomice sunt setate să declanşeze sau să oprească iluminatul public în funcţie de apusul şi răsăritul soarelui calculat după coordonatele locului. Într-o primă etapă, au fost montate aproape 40 de astfel de ceasuri astronomice, intenţionându-se ca ritmul de montare în perioada următoare să fie de aproximativ 20 de ceasuri/lună până la completarea tuturor celor 170 de puncte de aprindere din sistemul de iluminat public al Râmnicului. Costul unui astfel de ceas astronomic este de aproximativ 500 lei.

Autoturismele abandonate vor fi ridicate de primărie

Începând de luni, 14 ianuarie, Poliţia Locală┬áa demarat procedura de transpunere efectivă în practică a HCL nr. 340/189 din 18.12.2012 privind identificarea, ridicarea, depozitarea şi valorificarea vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al municipiului. Au fost deja identificate şi urmează a se aplica măsurile corespunzătoare (identificarea proprietarilor, efectuarea procedurii propriu-zise) pentru un număr de 64 de vehicule ce par a fi abandonate, în vederea ridicării acestora. Sesizările cetăţenilor pot fi făcute fie prin intermediul asociaţiilor de proprietari/locatari, fie pe linia telefonică TelVerde a Primăriei, ele urmând a fi soluţionate cât mai rapid, în ordinea înregistrării.

Postul de architect şef al oraşului Râmnicu Vâlcea, scos la concurs

Primăria municipiului scoate la concurs postul de arhitect-şef al oraşului. Concursul urmează să fie susţinut în a doua jumătate a lunii februarie (19 şi 21 februarie 2013) la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarului Public ANFP din Bucureşti, iar condiţiile de participare sunt:
- studii superioare în domeniul arhitectură sau urbanism;
- studii de masterat sau post-universitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice;
- minim 3 ani vechime în specialitatea studiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe