Sparle si soparle 24 iunie 2012

luni, 25 iunie 2012

Sparle si soparle 24 iunie 2012

• Potrivit GSP.ro, fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin “Vâlcea” intenţionează să candideze pentru şefia LPF 2, organism care urmează să fie înfiinţat anul viitor. Un contracandidat pentru Costică Vâlcea ar putea fi Auraş Braşoveanu, preşedintele Dunării Galaţi, unul dintre cei care au avut ideea constiturii LPF la Liga a II-a.

• Noul primar al Râmnicului, Emilian Frâncu, şi-a agăţat autoportretul în cui în sala de şedinţe, lângă cele ale foştilor edili-şefi Romeo Rădulescu, Mircia Gutău, Traian Sabău, etc., cu câteva zile... înainte de fi învestit oficial în funcţia de primar.

• Combinatul Oltchim are contractate împrumuturi pe termen lung la Rabobank International, Banca Transilvania şi CEC Bank, potrivit “Situaţiilor financiare consolidate pe 2011” ale companiei. Dintre cele trei bănci, cel mai mare împrumut este cel de la Rabobank International, unde Oltchim are un credit de 10,25 milioane de euro, soldul acestuia ajungând la sfârşitul anului trecut la 1,53 milioane de euro. De la Banca Transilvania, întreprinderea de stat a luat un împrumut de 8,5 milioane de euro, pe o perioadă de şapte ani şi cu doi ani de graţie. La 31 decembrie 2011, soldul creditului este de 3,06 milioane de euro, ultima rată scadentă fiind în octombrie 2013. Pentru acest credit, "Oltchim" a oferit garanţii ipotecare asupra unor active (teren, construcţii, echipamente) şi garanţii reale mobiliare asupra soldurilor creditoare deschise la Banca Transilvania. Oltchim a contractat de la CEC Bank un credit de 34,78 milioane de lei, pe o perioadă de un an, între mai 2010 şi mai 2011. Conform unui act adiţional încheiat în iulie 2011, creditul pe termen scurt a fost transformat în credit de investiţii pe termen mediu (cinci ani) cu plata în 60 de rate lunare, în sumă de 571.494 lei.

• Presa naţională scrie că Oana Manea, colegă de cameră cu Adina Meiroşu (Roibu), ar fi implicată într-o relaţie cu Radu Voina, fostul antrenor al echipei. Oana Manea e şi ea divorţată, handbalista având un scurt mariaj în 2008, de doar câteva luni.

• Prima şedinţă a noului Consiliu Local Râmnicu Vâlcea a început... cu stângul, fiind încălcate câteva prevederi legale. Astfel, într-o voioşie totală, s-a aprobat propunerea de deplasare a trei consilieri (Valeriu Amza, Bogdan Pruteanu şi Ionuţ Nuică) tocmai în Serbia, la Krusevac, cu toate că ordinea de zi a şedinţei nu cuprindea un astfel de proiect de hotărâre. Nota de plată a acestei excursii de mii de euro va fi achitată bineînţeles din bugetul local.

• “Urbanistul” George Pirnea trage tare sforile pe lângă noul primar Emilian Frâncu pentru a fi uns preşedinte la echipa de fotbal CSM Râmnicu Vâlcea. Pentru a-l îndupleca pe primar, Pirnea se laudă că i-a “călăuzit” pe majoritatea angajaţilor de la Urban să voteze cu candidatul USL pe motiv că numai acesta “va asigura” continuitatea contractului de salubrizare cu firma gunoierului Doru Florescu.

• La şedinţa festivă de la Primăria Râmnicului, dinozaurul comunist Dumitru Persu l-a “felicitat” pe mai tânărul său coleg de la Consiliul Judeţean Vâlcea, Bogdan Pistol, spunându-i că-l aşteaptă să-i... lustruiască pantofii. Răspunsul tânărului liberal nu a întârziat să apară şi l-a invitat pe “bolşevic” să-şi... cumpere mai întâi pantofi noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe