Relu Roşca selecţioner?

joi, 21 iunie 2012

Handbal feminin, echipa naţională

Relu Roşca selecţioner?

vâlceanul este unul dintre nomonalizaţi şi corespunde criteriilor preşedintelui FRH n handbalistele de la Oltchim ameniunţă cu boicotul dacă vine Tadici

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Handbal ar fi trebuit să numească un nou selecţioner pentru naţionala feminină încă din prima zi a acestei săptămâni. Decizia a fost amânată până pe 25 iunie pentru că din 201 membri au fost prezenţi numai 61. Totuşi, s-au făcut câteva nominalizări din partea Comisiei Tehnice a FRH. Gheorghe Tadici, Ion Crăciun, Aurelian Roşca, Mariana Târcă, Dumitru Muşi şi Radu Voina au fost numele propuse, din care se va alege la viitoarea Adunare Generală. Gheorghe TAdici a mai fost selecţioner în mai multe rânduri şi a reuşit cea mai bună perfrmanţă, o medalie de argint la mondialele din Rusia. De asemenea, a calificat naţionala la Jocurile Olimpice. Totuşi, varianta nu pare a fi agreată de handbalistele cu nume care nu sunt de acord cu stilul ┬½rusesc ┬╗ practicat de fostul antrenor principal de la Oltchim. În cazul în care se va alege varianta Taici mai mult ca sigur că se va merge pe reconstrucţia lotului şi întinerirea sa. Și tehnicianul care tocmai şi-a încheiat mandatul la naţională, Radu Voina, este printre cei nomonalizaţi. Este greu de crezut, însă, că se va merge tot pe mâna sa, având în vedere că sub conducerea sa naţionala a înregistrat un rezultat slab la Campionatul Mondial şi a ratat prezenţa la Jocurile Olimpice de la Londra. Nici Ion Crăciun sau Dumitru Muşi nu par a fi variante de luat în seamă. În acest caz, Aurelian Roşca şi Mariana Târcă, tehnicieni tineri care antrenează după metode noi, pot fi votaţi de Adunarea Generală. Nu ar fi exclus ca cei două să vină la pachet la naţională, Târcă principal şi Roşca secund, aşa cum s-a întâmplat şi la Rulmentul Braşov, acum câţiva ani.

Boicot al chimistelor dacă vine Tadici 

Potrivit informaţiilor furnizate de ziarele centrale, handbalistele de la Oltchim sunt decise să boicoteze naţionala în cazul în care selecţioner va fi numit Gheorghe Tadici. Informaţiile au fost confirmate şi de preşedintele FRH, Cristian Gaţu. Acest lucru s-a mai întâmplat şi în anul 2008, după Jocurile Olimpice de la Beijing. Jucătoarele campioanei României au anunţat că vor refuza convocările dacă va fi păstrat selecţioner tadici şi FRH nu i-a mai prelungit angajamentul antrenorului de la Zalău. De partea cealaltă, tehnicianul care se poate mândri cu cele mai bune performanţe a replicat : "Reacţiile vin din partea unora care au păcălit handbalul în ultimii patru ani. Au ajuns într-o stare de disperare după o perioadă de dolce vita. Le este teamă celor care mă contestă că echipa naţională îşi va redobândi onoarea şi va reveni la rezultatele din trecut, între primele patru din lume. Argintul mondial din 2005 a fost obţinut fără nicio handbalistă de la Oltchim. Apoi, majoritatea jucătoarelor de la Vâlcea au făcut parte din lotul României care au ocupat locul 13 la ultimul Campionat Mondial şi au ratat calificarea la JO de la Londra. Cu asemenea atitudine, când jucătoarele îşi aleg antrenorul, nici performanţele nu pot să apară".

Serbia găzduieşte europenele

După ce Olanda a anunţat că nu poate găzdui turneul final al Campionatului European de handbal feminin, mai multe ţări, printre care şi România, şi-au anunţat intenţia de a fi gazde. Până la urmă, Federaţia Europeană de Handbal a anunţat că Serbia va fi gazda turneului final al Campionatului European. Turneul final din Serbia se va desfăşura în oraşele Belgrad, Niş, Vrseţ şi Novi Sad, gazdele competiţiei similare masculine de la începutul acestui an.
Federaţia Europeană de Handbal a anunţat şi componenţa urnelor valorice, pentru tragerea la sorţi de vineri, de la Monte Carlo, a grupelor CE feminin din luna decembrie. Potrivit anunţului EHF, România face parte din prima urnă valorică, alături de Suedia, campioana en-titre Norvegia şi Croaţia. Din urna a doua fac parte Franţa, Muntenegru, Germania şi Ucraina, din cea de-a treia, Serbia, Danemarca, Rusia şi Ungaria, iar din cea de-a patra, Spania, Cehia, Macedonia şi Islanda. Turneul final al CE din 2012 se va desfăşura în Serbia, între 4-16 decembrie, cu grupele preliminare la Belgrad (grupa A), Nis (B), Novi Sad (C) şi Vrşeţ (D). Grupele principale se vor derula la Belgrad şi Novi Sad, iar meciurile de HYPERLINK "http://www.prosport.ro/clasament/fo..." o "clasament" clasament final, la Belgrad. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc, vineri, la Monte Carlo, unde se desfăşoară şi Congresul EHF, în cadrul căruia vor avea loc alegeri pentru funcţiile de conducere, în intervalul 2012-2016.

Știri

Nici Chirilă nu rămâne la Oltchim

Oana Chirilă are şanse minime să înceapă noul sezon în tricoul campioanei României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea. Potrivit zvonurilor, Oana ar dori să se dedice vieţii de familie şi să facă un copil. Chirilă a venit la Vâlcea de la Itxako Navarra, formaţie alături de care a jucat finala Ligii Campionilor Acum două sezoane. Altfel, tânăra Nicoleta Safta va rămîne la campioana României, chiar dacă va avea luptă grea pentru titularizare cu Ionela Gâlcă, Oana Manea şi Ekaterina Vetkova.

LPF Horezu joacă zona la BuzăuÔÇ¿

La sfârşitul acestei săptămâni sub organizarea Federaţiei de Minifotbal din România vor debuta fazele regionale pentru calificarea la Campionatul Naţional de Minifotbal. Ca urmare a dezvoltării de la an la an a minifotbalului în ţara noastră, federaţia de minifotbal a luat decizia constituirii unei faze regionale pentru calificarea în fazele superioare. Anul acesta la Campionatul Naţional de Minifotbal vor lua parte doar cele mai bune 20 de echipe din întreaga ţară care îşi vor disputa pentru cea de-a VI-a ediţie trofeul naţional. Datorită palmaresului câştigătoarele campionatelor din Iaşi, Zalău, Timişoara, Bacău, Ploieşti şi Deva sunt calificate direct în ultima fază a competiţiei. Acestora li se adaugă şi echipa campioană a ediţiei precedente, Consiliul Judeţean Buzău. De la Vâlcea va participa LPF Horezu, formaţie care a dispus în finala judeţeană ed Experţii Popeşti, cu scorul de 5-4. Pentru celelalte 13 locuri se vor întrece alte 39 de echipe campioane din tot atâtea campionate organizate la nivel loca în întreaga ţară care vor fi repartizate în 13 grupe în 4 faze regionale, după următorul sistem:

În faza următoare a competiţiei urmează să se califice câştigătoarele fiecărei grupe, pentru ca în perioada 5-8 iulie la Deva să aibă loc cel mai aşteptat eveniment al acestui an pentru minifotbalul românesc, Campionatul Naţional de Minifotbal.

Cei mai buni jucători ai acestor echipe vor avea posibilitatea chiar de a îmbrăca tricoul echipei naţionale, dublă campioană europeană, pentru Campionatul European de Minifotbal care va fi găzduit în luna septembrie la Chişinău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe