Oltchim, obligată să ia Liga Caampionilor

joi, 14 iunie 2012

Handbal feminine

Oltchim, obligată să ia Liga Caampionilor

N cu o echipă plină de vedete şi un buget considerabil, gruparea vâlceană nu are voie să mai facă paşi greşiţi

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a făcut o campanie de transferuri impresionantă, probabil cea mai spectaculoasă din toată istoria clubului. La Vâlcea au venit num mari, toate din străinătate: Alexandrina Barbosa, Katarina Bulatovic, Allison Pineau, Amandine Leynaud şi Silvia Navvaro. În aceste condiţii, echipa de start pentru noul sezon de Liga Campionilor, care va începe în luna noiembrie a acestui an, va fi cu mult schimbată faţă ce din stagiatura precedentă. În primul 7 ar mai intra numai pivotul Oana Manea şi extremele Managarova şi Curea, ultima cu şanse minime pentru că Barbosa este jucătoare polivalentă şi poate juca pe orice post mai puţin cel de portar. Eforturile financiare pentru crearea formaţiei este unul consistent, potrivit unei analize făcută de Gazeta Sporturilor. Astfel, potrivit sursei citate Bulatovic ar urma să primească 204.000 euro pentru un sezon, Barbosa 144.000, Pineau 120.000, Laynaud 96.000 şi Navarro 72.000 de euro. În cazul în care va câştiga Liga CAmpionilor, Oltchim va primi din partea Federaţiei Europene de HAndbal 50.000 de euro, o sumă cu multe rerouri mai mică în comparaţie cu fotbalul şi chiar cu handbalul mascluni. Bugetul se mai poate completa cu diverse contracte de publicitate, sponsori noi şi drepturi de televizare.

În calcul intră şi vânzarea biletelor pentru emciurile de la Râmnicu Vâlcea unde în Liga CAmpionilor se joacă mai mareu cu casa închisă. Obiectivul propus pentru sezonul competiţional 2012-2013 este şi el schimbat: câştigarea campionatului intern, a Cupei României dar şi trofeul Ligii Campionilor, singura competiţie europeană în care Oltchim a jucat şi nu a câştigat-o niciodată. Noul antrenor al vâlcencelor, şi el străin ÔÇô Vestergaard, este decis să câştige tot la Vâlcea : ┬½ Oltchim este o echipă foarte importantă în handbalul european, cu un palmares excepţional şi o istorie bogată. Din discuţiile pe care le-am avut cu conducerea, ştiu că voi antrena un club bine organizat, unde voi avea toate facilităţile necesare performanţei. Nu în ultimul rând, voi avea de partea mea cei mai zgomotoşi fani din Europa! Cred că este momentul perfect pentru un antrenor străin la Vâlcea. Jucătoarele au nevoie de un nou început. Am experienţă într-o situaţie similară Oltchimului, cu jucătoare de diverse naţionalităţi şi consider că din acest amalgam de culturi şi mentalităţi poate rezulta o echipă mare. Din discuţiile mele cu şefii clubului am aflat care sunt calităţile pe care ei le caută într-un antrenor şi cred că există o potrivire între ambiţiile mele şi cele ale clubului. Oltchimul seamănă cu echipa lui Hypo din anii ÔÇÖ90 sau cu Slagelse de la mijlocul deceniului trecut. Dar acum, competiţia este mai interesantă ca niciodată. Multe echipe s-au întărit serios în această perioadă şi vor să câştige Liga Campionilor. ┬╗ 

Tolnai pleacă !

Portarul echipei campioane la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea şi al naţionalei României, Talida Tolnai, va părăsi formaţia vâlceană.
În vârstă de 32 de ani, Talida Tolnai părăseşte campioana Oltchim, la care a evoluat începând din 2007 şi cu care a câştigat şase titluri naţionale. Tolnai a făcut parte din lotul Oltchimului, care a obţinut toate performanţele ultimilor şase ani, între care semifinala Ligii Campionilor, dar şi finala competiţiei din 2010. Înaintea sosirii la Oltchim, Talida Tolnai a mai evoluat la HC Zalău, între 1998-2007. Conducerea campioanei a decis să păstreze în lot portarii nou-transferaţi, Leynaud (Franţa), Navarro (Spania) şi Ungureanu, în timp ce Smedescu va fi împrumutată.

Știri

Liga Naţională s-a terminat cu o neprezentare

Marea majoritate a echipelor din Liga Naţională de handball feminin au intrat în vacanţa de vară de săptămâni bune dar întrecerea internă încă nu se terminase. Mai era de jucat o singură partidă, cea dintre Dunărea Brăila şi HC Zalău, dispută amânată de trei ori din diverse motive. Și nici nu s-a mai jucat până la urmă. Nemulţumiţi de situaţia creată, oficialii de la Dunărea le-au interzis handbalistelor să intre în teren şi Zalăul a câştigat la masa verde. Gruparea antrenată de Gheorghe TAdici şi-a asigurat, astfel, medaliile de bronz ale campionatului.

Fotbal, Liga a IV-a
Posada merge la baraj!

Ultima etapă a Ligii a IV-a la fotbal a fost lipsită de mari surprize şi poziţia primelor două clasate nu s-a schimbat. La barajul de promovare în Liga a III-a va participa campioana judeţului din acet sezon, Posada Perişani, echipă care a trecut clar, 8-2 de Victoria Frânceşti. LA egalitate de puncte au terminat drăgăşenenii de la CSM, care s-au impus cu 5-1 în deplasarea de la Minerul Ocnele Mari dar sunt dezavantajaţi de rezultatele directe cu Posada. Gruparea din munţi se va lupta pentru o poziţie în eşalonul al treilea cu formaţia campioană a Judeţului Dolj, partida decisivă urmând să fie găzduită de AJF Gorj.

Rezultatele ultimei etape: ÔÇ¿
AS Creţeni ÔÇô AS 2009 Popeşti 8-2; ÔÇ¿Experti Popeşti ÔÇô Flacăra Horezu 1-2; ÔÇ¿Voinţa Orleşti ÔÇô Lotru Brezoi 6-1; ÔÇ¿Unirea P. Măglaşi ÔÇô ASA Hidroelectra 0-3; ÔÇ¿Minerul Berbeşti ÔÇô AS Șirineasa 9-0; ÔÇ¿Minerul Ocnele Mari ÔÇô CSM Drăgăşani 1-5; ÔÇ¿FC Băbeni ÔÇô Dinamo Rm. Vâlcea 3-0; ÔÇ¿Viitorul Valea Mare ÔÇô Olteţul Zătreni 5-3; ÔÇ¿Posada Perişani ÔÇô Victoria Frânceşti 8-2. ÔÇ¿ÔÇ¿Clasament: ÔÇ¿1. Posada Perişani 89p;ÔÇ¿2. CSM Drăgăşani 89p;ÔÇ¿3. Flacăra Horezu 87p;ÔÇ¿4. ASA Hidroelectra 78p;ÔÇ¿5. Minerul Berbeşti 75p; ÔÇ¿6. Voinţa Orleşti 61p; ÔÇ¿7. Experti Popeşti 53p;ÔÇ¿8. Viitorul Valea Mare 51p; ÔÇ¿9. Lotru Brezoi 46p; ÔÇ¿10. Unirea P. Măglaşi 42p; ÔÇ¿11. AS Șirineasa 40p; ÔÇ¿12. AS Creţeni 36p; ÔÇ¿13. Minerul Ocnele Mari 35p; ÔÇ¿14. FC Băbeni 27p; ÔÇ¿15. Dinamo Rm. Vâlcea 22p; ÔÇ¿16. Olteţul Zătreni 18p; ÔÇ¿17. Victoria Frînceşti 17p; ÔÇ¿18. AS 2009 Popeşti 13p.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe