|luni, octombrie 18, 2021
  • Follow Us!

Spitalul Judeţean de Urgenţă intră sub “tratamentul” modernizării 

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea:

Spitalul Judeţean de Urgenţă intră sub “tratamentul” modernizării

În cursul zilei de 14 mai a.c., la Consiliul Judeţean a avut loc procedura de atribuire prin licitaţie deschisă cu fază finală off line a proiectului privind reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, proiect care va beneficia de finanţare europeană nerambursabilă pe structura Programului Operaţional Regional, Axa 3.1.

Pentru punerea în operă a acestui important proiect a cărui valoare de implementare depăşeşte 17 milioane euro au depus oferte un număr de 16 societăţi comerciale din întreaga ţară.

“Deşi documentaţia iniţială prevedea demolarea şi reconstruirea spitalului, – precizează dr.ing. ION CÎLEA, preşedintele Consiliului Judeţean, – noi am optat şi am obţinut avizele necesare pentru reabilitarea şi modernizarea clădirilor, saloanelor şi celorlalte spaţii de asistenţă spitalicească care să ne permită obţinerea clasificării ca spital de urgenţă cu nivel de competenţă II A”.

Potrivit proiectului, urmează să se execute reabilitarea şi modernizarea corpurilor de clădire A şi B, consolidarea structurii de rezistenţă, izolarea termică a faţadelor, noi recompartimentări care să asigure crearea de grupuri sanitare în fiecare salon, realizarea zonelor de protecţie antiincendiu şi a unui sistem securizat de iluminat alternativ de siguranţă, reabilitarea reţelelor de apă, canal, gaze medicale, aer comprimat, energetice etc., precum şi dotarea cu echipamente medicale şi mobilier specific activităţilor spitaliceşti.

Leave a Response