Sparle si soparle 24 mai 2012

joi, 24 mai 2012

Sparle si soparle 24 mai 2012

• Primarul Nicolae Voicescu din Fârtăţeşti are pusă la punct o adevărată maşinărie de vot cu aspecte ilegale. Voicescu are oameni care ţin "aproape" cu locuitorii mai săraci prin diverse cadouri (şpăgi electorale!), iar în ziua votării aceştia sunt transportaţi la secţia de vot de către maşinile apropiaţilor primarului. Metoda dă rezultate mereu. În acest timp, poliţiştii din localitate dorm în post! Păi e frumos, măi neicuşorilor?!

• Medicul de familie din Șirineasa este terorizat de primarul Dan Săraru, care vrea să-şi instaleze un “protejatÔÇ£ pe această funcţie. Săraru are, iată, comportament de satrap în localitate şi-şi depăşeşte atribuţiunile cu o nonşalanţă înfiorătoare. Se prefigurează un nou dosar...

• Agentul de poliţie rutieră Liviu Boldu se laudă că el face legea la Serviciul Poliţiei Rutiere Râmnicu Vâlcea, iar comisarul şef Florin Ioniţă este un simplu “martor la căratul apeiÔÇ£. Analizând ultimele isprăvi din trafic ale acestui tablagiu de tristă amintire, înclinăm să credem că are dreptate. El taie şi spânzură în acest domeniu. Chiar şi în afara cadrului legal! Dacă este aşa, le sugerăm domnilor Ioniţă şi Dascălu “să dea Cezarului ce e al CezaruluiÔÇ£. Puneţi tablagiul pe post de şef! Și măgarul şef la aprovizionare.

• SC Protectchim SA este în întârziere în ceea ce priveşte construcţia realizată în zona Râureni, pe fonduri europene, pentru SC Damila SRL. Finanţarea este pusă în pericol de viteza de melc cu care înaintează lucrările.

• Prefectul Mircea Nadolu a fost pus într-o situaţie extrem de penibilă de unul dintre consilierii săi care i-a scris discursul prilejuit de aniversarea a 624 de ani de la prima atestare a municipiului Râmnicu Vâlcea (20 mai 1388). Duminică, prefectul a citit la şedinţa festivă de la Primăria Râmnicului un speech în care se amintea de... Ziua Imnului Naţional, care se sărbătoreşte în fiecare an, pe 29 iulie. Dar iată un fragment din acel discurs celebru: “Aceste lucruri sunt întărite de faptul că, la 29 iulie 1848, în parcul Zăvoi, se intonează pentru prima dată cântecul “Deşteaptă-te, române!”, compus de Anton Pann, la ceremonialul organizat pentru cinstirea victoriei Revoluţiei şi sfinţirea stindardelor libertăţii naţionale. Peste ani, în urma Revoluţiei din decembrie 1989, “Deşteaptă-te, române!” a devenit imnul nostru naţional”.

• Vâlceanul Cristache Ristea, fostul şef al Centrului de Formare Profesională Vâlcea, a fost condamnat miercuri de Tribunalul Bucureşti la o pedeapsă de patru ani de închisoare, pentru complicitate la luare de mită. Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Cristache Ristea a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 9 noiembrie 2011. În rechizitoriu se spune că banii funcţionarilor de la AJOFM Braşov erau daţi fostului preşedinte al ANOFM de către directorul executiv al Centrului Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu Râşnov, Cristache Ristea, care s-a ocupat şi de colectarea sumelor de la funcţionarii care “cotizau” lunar, în acest scop, o parte din retribuţiile primite în cadrul proiectelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe