|luni, octombrie 18, 2021
  • Follow Us!

Primarul din Scundu, Dumitru Blejan, va amenaja 12,4 km de drumuri agricole 

• În urma unor investiţii de 1,2 milioane euro,

Primarul din Scundu, Dumitru Blejan, va amenaja 12,4 km de drumuri agricole

În primăvara acestui an, Dumitru Blejan, primarul comunei Scundu, a depus la Guvern un proiect care vizează modernizarea Căminului Cultural din localitate, un proiect în valoare de circa 2,8 milioane de lei. “Îmi doresc să primesc un răspuns pozitiv, iar din toamnă vom demara lucrările. Aştept un răspuns pozitiv şi pentru proiectul depus pe Măsura 125, care cuprinde investiţii de 1,2 milioane euro. Acestea vizează amenajarea drumurilor agricole din comună, pe o lungime de 12,4 km”, informează primarul din Scundu. Dumitru Blejan speră să obţină aceşti bani prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltarea Rurală pentru a reabilita drumurile de acces şi drumurile agricole de exploataţie, situate în fondul funciar agricol al comunei Scundu.

În cursul anului trecut, candidatul PSD, Dumitru Blejan şi omologul său de la Orleşti, Constantin Cîrstina, au demarat lucrările la proiectul european integrat. Potrivit primarului din Scundu, Dumitru Blejan, până la această dată s-a realizat o mare parte din lucrările de canalizare şi de construire a căminului de bătrâni. “Pe lângă toate acestea, am un proiect depus şi declarat eligibil prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, care prevede asfaltarea mai multor drumuri comunale, dar şi alte investiţii importante. Totodată, în localitatea Scundu s-a lucrat la modernizarea DC 102. Este vorba de turnarea celui de-al doilea covor asfaltic pe o lungime de 1,5 kilometri, fondurile pentru realizarea acestei investiţii fiind obţinute pe HG 577/1997.

O altă investiţie pe care am demarat-o vizează construirea unui pod din beton armat în punctul Vlădescu”, a declarat primarul din Scundu, Dumitru Blejan. Se ştie că Primăria Scundu, în colaborare cu administraţia publică locală din comuna Orleşti, prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Orleşti-Scundu, are în implementare un proiect integrat, pe PNDR, Măsura 322, în valoare de 6 milioane de euro. Proiectul cuprinde următoarele obiective: introducerea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare (alimentare cu apă în comuna Scundu; extindere alimentare cu apă comuna Orleşti; introducere canalizare localitatea Scundu); cămin de bătrâni în comuna Scundu; reabilitare şi modernizare drumuri de interes local, localitatea Orleşti. Localitatea Scundu este formată din satele Scundu, Blejani, Avrămeşti şi Crângu. Pentru aceste sate edilul se străduieşte să obţină finanţări pentru realizarea unei baze sportive, modernizarea căminului cultural, a dispensarului şi realizarea de poduri şi podeţe acolo unde situaţia o cere.

(Petre Coman)

Leave a Response