Constantin (Cornel) Cornoiu - un primar pentru progres

luni, 28 mai 2012

• Comuna Lăpuşata are nevoie de el

Constantin (Cornel) Cornoiu - un primar pentru progres

Acum 20 de ani eram proaspăt jurnalist, lipsit de experienţă. Am participat la prima mea campanie electorală. Și am făcut prima mea greşeală. Am scris despre un candidat la o primărie de comună. Ziarul la care lucram atunci avea un contract de publicitate cu un candidat. Am fost în aceea comună şi l-am cunoscut, am scris despre viaţa lui familială şi profesională încercând să îl ajut să câştige simpatia alegătorilor. Numai că am aflat că populaţia din comună vroia un alt candidat. Și atunci m-am gândit că, scriind negativ de acel candidat, puteam să îl ajut “ pe al nostru”. L-am atacat nemeritat pe un om care ulterior, peste ani, avea să îmi demonstreze că este un edil bun. Un om muncitor şi iubitor de oameni, un om legat de pământul comunei natale, un om care a iubit mereu oamenii. Mi-a devenit prieten. Acum, după 20 de ani încerc să repar greşeala mea din tinereţe convins fiind că prietenul meu Constantin (Cornel) CORNOIU chiar merită să fie primarul comunei Lăpuşata. E un om care îşi doreşte cu ardoare încă un mandat. Unul singur. Pentru a termina ce a început în urmă cu mulţi ani, pentru a finaliza nişte proiecte excepţionale, pentru a se putea retrage la pensie cu sufletul împăcat că a făcut tot ceea ce trebuia să facă ca edil al acestei minunate comune.

Cornel Cornoiu s-a născut în 11 martie 1949 în satul Șerbăneşti. Între 1976-1990 a fost secretarul primărie, din 1992-2004 a fost primarul comunei Lăpuşata şi din 2004 viceprimar. Are o experienţă administrativă şi profesională cum puţini oameni au. Și o privire ageră şi vie a unui om agil şi dornic de acţiune. Iar acţiunile sale ca primar, pe care cred că îl veţi alege, vizează probleme extrem de importante pentru o comunitate locală. El doreşte să reformeze administraţia locală din Lăpuşata şi să completeze serviciile publice în relaţiile cu cetăţenii. Are un program de prelungire a reţelei de apă şi canalizare precum şi un program al cărui proiect a fost deja aprobat de Guvern şi care vizează asfaltarea drumurilor săteşti. Este vorba despre un proiect finanţat pe PNDI care va permite transformarea radicală a reţelei de drumuri din localitate. Cornel mi-a povestit în ultimele zile multe despre proiectele sale şi am înţeles cât de interesantă este mutarea şedinţelor de consiliu local pe care vrea să le ţină, pe rând, în satele comunei şi la care doreşte să fie prezenţi cât mai mulţi cetăţeni. El vrea să renască activitatea culturală a comunei. Este un iubitor al cântecului şi dansului popular şi îşi reaminteşte ce cunoscută era comuna prin 1960 prin ansamblurile sale. Are o listă de candidaţi pentru consiliul local extrem de echilibrată formată din oameni cunoscuţi în comună pentru activitatea lor. Toţi din comună îl cunosc pentru că a trăit mereu aici cu excepţia anilor de studiu.

A fost plecat în tinereţe la Bucureşti unde a făcut o Școală profesională, apoi la Sibiu unde a urmat cursurile celebrului liceu Gheorghe Lazăr, apoi din nou în Bucureşti unde a devenit subinginer specializându-se în construcţia de drumuri şi poduri. Are trei copii, doi băieţi şi o fată şi doi nepoţi. Cel mai mic dintre copii este încă student, iar Cornel este exact genul de om care nu se ceartă cu nimeni, care nu poartă duşmănie, care încearcă să îi ajute pe toţi şi care cu siguranţă va avea uşa deschisă la birou pentru toată lumea aşa cum a avut-o în fiecare din mandatele sale. Recent a demarat o acţiune de salubrizare a comunei într-o tentativă de a decongestiona albia Cernei de gunoaie. A făcut rost de pubele pentru o parte din localnici şi vrea ca toată comuna să aibă pubele de plastic, şi o dată pe săptămână o societate să ridice gunoiul de la poarta fiecărei case. Vrea să lase la sfârşitul mandatului o comună curată în care toată lumea să se bucure de apă şi canalizare, şi mai vrea prietenul meu Cornel Cornoiu să definitiveze împărţirea terenurilor care s-a făcut de multe ori deficitar datorită unor legi care se băteau cap în cap. Cum va face acest lucru sunt sigur că vă va explica la oricare dintre cei care doresc să discute cu el pentru că ştiu că puteţi să discutaţi cu acest om, pentru că ştiu că îl cunoaşteţi cu toţii şi pentru că ştiu că mai doriţi un centru civic modern al comunei, cu un sens giratoriu şi cu un sistem prin care cineva să vă achiziţioneze de acasă direct marfa agroalimentară pe care o produceţi. Cunosc bine comuna Lăpuşata şi ştiu că mulţi dintre voi aveţi prieteni sau rude care candidează în tentativa de a deveni consilieri locali pe diferite liste de partide. Este normal să încercaţi ca prin votul Dumneavoastră să îi ajutaţi pe cei care vă sunt aproape. Dar la fel de normal este să încercaţi ca prin votul Dumneavoastră să daţi o şansă acestui om să termine ce a început, să îşi ducă aceste proiecte la îndeplinire.ÔÇ¿Votaţi CONSTANTIN ( CORNEL) CORNOIU, alături de deputatul vostru Constantin Mazilu, un primar adevărat pentru o comună modernă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe