Guvernul l-a demis din funcţie pe subprefectul Ioan Filip

joi, 19 aprilie 2012

• Pentru a candida la Primăria Olăneşti,

Guvernul l-a demis din funcţie pe subprefectul Ioan Filip

Miercuri, 18 aprilie, Guvernul a aprobat propunerea de încetare a exercitării, cu caracter temporar, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Vâlcea de către Ioan Filip. Astfel, Executivul a adoptat o serie de hotărări privind înlocuirea mai multor persoane care exercitau, cu caracter temporar sau definitiv, funcţiile publice de prefect sau subprefect.

În cazul lui Ioan Filip, încetarea exercitării funcţiei publice de subprefect s-a decis la cerere, ca urmare a faptului că acesta va candida pentru funcţia de primar din partea PDL la Băile Olăneşti. Ioan Filip a fost numit subprefect în urmă cu trei ani, prin Hotărârea Guvernului nr. 352/25 martie 2009. Potrivit declaraţiei de avere, Ioan Filip deţine o vilă de 150 mp în Olăneşti, două autoturisme (Ford şi Peugeot), iar în 2010 a avut venituri de peste 67.000 lei, mare parte din salariu

Până să fie numit subprefect, Ioan Filp a fost pentru câteva luni director general la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Vâlcea. Anterior, Ioan Filp a mai lucrat în cadrul societăţilor Stabil Construct SRL, Panonia SRL şi Vilmar SA. “Hotărârile adoptate de Guvern clarifică statutul pe care îl vor avea în campania electorală persoanele care ocupă funcţiile publice de prefect şi subprefect şi au ales să candideze la alegerile locale. Guvernul este consecvent deciziei asumate de a despărţi palierul administrativ de cel politic, în campania electorală”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu. În lupta pentru Primăria Olăneşti, fostul subprefect porneşte cu şansa a treia. Primul cotat în toate sondajele este candidatul USL, actualul viceprimar Sorin Vasilache, iar pe locul doi se află Sanda Nicolaescu, candidatul Partidului Conservator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe