|marți, decembrie 6, 2022
  • Follow Us!

Primarul Sergiu Bogdan vrea să construiască un teren de sport modern în satul Ciunget 

• În comuna Malaia,

Primarul Sergiu Bogdan vrea să construiască un teren de sport modern în satul Ciunget

Printre obiectivele pe termen scurt şi mediu ale primarului din Malaia, Sergiu Bogdan, se numără şi rezolvarea problemelor cu asigurarea apei în satele Sălişte şi Ciunget, dar şi construirea unui teren de sport modern, cu gazon sintetic, în satul Ciunget. „În acest an îmi propun să finalizez baza sportivă din Malaia pe Ordonanţa 7, să asfaltez doi kilometri de drum în Rudăreasa şi să realizez corectarea torenţilor în satul Malaia”, ne-a spus primarul din Malaia, Sergiu Bogdan. 

La propunerea primarului Sergiu Bogdan, consilierii locali din comuna Malaia au apobat anul trecut studiul de fezabilitate al proiectului de investiţii „Reabilitare, consolidare, modernizare şi dotare Cămin cultural satul Malaia, comuna Malaia”, precum şi a altor măsuri necesare implementării acestuia. Proiectul a fost depus pentru finanţare la Compania Naţională de Investiţii, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar valoarea totală a investiţiei se va ridica la suma de circa 2,36 milioane de lei, cu o durată de execuţie de 12 luni. Trebuie să mai spunem că investiţia „Reabilitare, consolidare, modernizare şi dotare Cămin cultural satul Malaia” face parte din strategia de dezvoltare locală. 

În 2011, primarul Sergiu Bogdan a depus proiectele pentru introducerea reţelelor de apă şi canalizare în comuna Malaia, primind deja avizul de principiu pentru satul Sălişte. Alesul PSD susţine însă că are nevoie de aceste utilităţi şi în satele Ciunget şi Malaia. „Încercăm ca, în perioada următoare, să mai găsim o sursă de apă, pentru ca, pe viitor, locuitorii să nu mai aibă probleme din acest punct de vedere. Pentru reţeaua de apă de la Ciunget, am primit deja 200 de milioane de lei vechi, însă ne-ar fi necesară o sumă de patru ori mai mare. Fondurile ar trebui să ne fie alocate pe Legea 577, dar banii vin foarte greu”, a precizat Sergiu Bogdan. Pe de altă parte, alesul PSD ne-a mai informat că, recent, s-au finalizat lucrările de construire a unui grup sanitar modern la Şcoala Generală din Sălişte, obiectiv pentru care s-au investit 500 de milioane lei vechi.

(Petre Coman)

Leave a Response