Politicienii condamnă ferm “practicile

miercuri, 5 octombrie 2011

• În timp ce liderii liberali Cristian Buican şi Emilian Frâncu stau cu mâinile în sân, în loc să-i sancţioneze pe derbedeii cu carnet de partid, liberalii Iliescu şi Pruteanu agresează ziarişti pe bandă rulantă,

Politicienii condamnă ferm „practicile" cuplului liberal Iliescu-Pruteanu şi cer măsuri dure din partea Poliţiei

• Deputat PSD Aurel Vlădoiu: „Susţin libertatea presei, iar cei vinovaţi de aceste acte să dea socoteală în faţa justiţiei. După părerea mea, trebuie luată poziţie de către celelalte ziare din Vâlcea pentru ca să nu se mai pună pumnul în gura presei"
• Dan Constantin Mazilu, deputat, preşedintele UNPR Vâlcea: „În loc să apeleze la violenţă, cei doi liberali puteau să se adreseze foarte bine justiţiei dacă se simţeau lezaţi de articolele din presă"
• Samoil Vîlcu, deputat, secretar general al PDL Vâlcea: „Ne purtăm extrem de blând cu aceşti oameni care crează o stare de tensiune. Asta nu este democraţie, iar organele statului român ar trebui să fie intransigente."
• Romulus Bulacu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea: „Acţiunea celor doi liberali este sub orice critică, un comportament de doi bani care nu merită nici măcar un comentariu în plus"

Patronii liberali de la clubul de noapte din zona de nord a Râmnicului îşi continuă seria agresiunilor şi ameninţărilor la adresa ziariştilor din localitate, fără ca Poliţia şi Parchetul să ia măsuri rapide şi dure împotriva lor. După ce, săptămâna trecută, directorul „Ziarului de Vâlcea", Tiberiu Pîrnău, a fost agresat de către huliganul liberal Cristian Iliescu, a venit acum rândul lui Bogdan Pruteanu, consilier local PNL, să ameninţe un ziarist de la „Curierul de Vâlcea".

Bogdan Pruteanu, consilier local PNL către ziaristul Marius Ciutacu: „Dacă nu te potoleşti, o să am grijă şi de tine şi de familia ta, nu ştii cu cine ai de-a face!"

Redăm în continuare articolul apărut luni, 3 octombrie 2011, în Curierul de Vâlcea: „O parte a tineretului liberal stă din ce în ce mai rău cu nervii, iar doi dintre cei mai de seamă dintre exponenţii noii generaţii ţin să demonstreze pana de valoare în care se zbate PNL-ul. După episodul de săptămâna trecută, când un alt coleg din presă a fost agresat în plină stradă pentru faptul că a dezvăluit modul cum îşi desfăşoară afacerile grupul Iliescu-Pruteanu, a venit rândul ziarului nostru să fie ameninţat fără perdea. Astfel, ieri, în jurul orelor 12.30, consilierul local Bogdan Pruteanu a ameninţat cu moartea pe redactorul ziarului nostru, Marius Ciutacu! Într-o izbucnire violentă, atât verbal, cât şi fizic, acesta s-a năpustit în redacţia ziarului nostru pentru a-i cere socoteală celui care a redat în câteva rânduri situaţia creată în jurul clubului recent deschis în nordul municipiului: «Dacă nu te potoleşti, o să am grijă şi de tine şi de familia ta, nu ştii cu cine ai de-a face!» Garnisit cu deja obişnuitele insulte şi ameninţări la adresa colegului nostru şi a familiei acestuia, discursul liberalului are toate şansele să se soldeze cu o nouă plângere penală, de data aceasta pentru ameninţare".

Reacţii de indignare ale politicienilor vâlceni

Toţi politicieni chestionaţi de Ziarul de Vâlcea au condamnat ferm „practicile" agresive ale celor doi liberali şi au cerut măsuri dure din partea autorităţilor statului şi solidaritate din partea presei locale.
• Aurel Vlădoiu, deputat PSD: „Sunt total împotriva oricăror acte de violenţe asupra ziariştilor şi asupra oricărui om. Susţin libertatea presei, iar cei vinovaţi de aceste acte să dea socoteală în faţa justiţiei. După părerea mea, trebuie luată poziţie de către celelalte ziare din Vâlcea pentru ca să nu se mai pună pumnul în gura presei".
• Dan Constantin Mazilu, deputat, preşedintele UNPR Vâlcea: „Nu cunosc exact cazul şi nu mă pot pronunţa în vreun fel. Dar, ca principiu, pot să vă spun că detest, din toate punctele de vedere, violenţa. În loc să apeleze la violenţă, cei doi liberali puteau să se adreseze foarte bine justiţiei dacă se simţeau lezaţi de articolele din presă".
• Samoil Vîlcu, deputat, secretar general al PDL Vâlcea: „Din ceea ce observ, văd că fenomenul handbalistului român nevinovat care a fost omorât în Ungaria, se extinde şi la Vâlcea. Iar dacă acest fenomen s-a extins la ziarişti, agresiunea nu poate fi decât cu tentă. După părerea mea, este un început periculos, iar Poliţia în acest caz ar trebui să fie mai aspră. Ne purtăm extrem de blând cu aceşti oameni care crează o stare de tensiune. Asta nu este democraţie, iar organele statului român ar trebui să fie intransigente. Probabil că a fost o acţiune comandată şi, de aceea, sper să fi fost doar o manifestare izolată".
• Romulus Bulacu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea: „Este clar că dezavuez din start aceste practici, de oricine ar fi fost făcute şi din orice zonă politică. Acţiunea celor doi liberali este sub orice critică, un comportament de doi bani care nu merită nici măcar un comentariu în plus".

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe