Sparle si soparle

miercuri, 27 iulie 2011

Sparle si soparle

• Cotidianul România Liberă continuă seria „dezvăluirilor incendiare" despre presupuse acţiuni de spionaj româno-ruse în vederea... destabilizării financiare a Oltchim-ului. Sub titlul „Cum se putea ajunge în anturajul preşedintelui Ion Iliescu pentru a înfiinţa un centru de spionaj", ziarul redă declaraţia lui Ioan Talpeş, fostul director al Serviciului de Informaţii Externe: „Combinatul Oltchim trebuia privatizat în 2004. Au fost negocieri, au venit austriecii cu o firmă, dar li s-a cerut, în plus faţă de plata oficială, o plată suplimetară de 12 milioane de dolari în numele (...)". Ioan Talpeş a pronunţat două nume reprezentative ale Guvernului de atunci, dar s-a evitat nominalizarea acestora deoarece acuzaţia este extrem de gravă iar persoanele acuzate nu au putut fi contactate. „Blocarea finanţării Oltchim s-a făcut cu concursul unor personaje dintr-o reţea transnaţională de care Păltânea (fostul şef al SRI Prahova) nu este străin", a mai spus Ioan Talpeş.

• Penibilă şi absolut inutilă a fost prestaţia consilierilor locali liberali Adi Panduraşu şi Bogdan Pruteanu la şedinţa de marţi. Vrând să pară cocoşi în faţa şefului Emilian Frâncu (prezent la şedinţă), cei doi liberali şi-au dat cu stângul în dreptul şi au comentat la aproape fiecare proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, însă comentariile lor nu au avut nici un suport real şi bine documentat, cum a fost în cazul consilierilor Eduard Vârlan şi Ion Matei. De fapt, Pruteanu şi Panduraşu au demonstrat că nu şi-au făcut temeinic temele acasă şi în plus nu au respectat înţelegerile iniţiale stabilite în cadrul PNL Râmnicu Vâlcea.

• Apropierea datei anunţării rezultatelor sondajului de opinie realizat de USL în Vâlcea agită şi mai mult spiritele între cele două partide politice. De la dispute verbale la agresiuni fizice nu a fost decât un pas făcut mai deunăzi de doi membri „de vază" ai USL: avocatul şi finul lui Buican, Victor Stănculescu, s-a luat la bătaie cu „ideologul" de la PSD Vâlcea, Dumitru Lovin. Locul de desfăşurare: comuna Fârtăţeşti.

• C.R. acţionează în justiţia vâlceană prin intermediul avocatului Icon...., fiul fostei judecătoare Ico..... Avocatul Fier.... ştie foarte bine despre ce este vorba. În acest sens a fost depusă o sesizare la DNA şi CSM.

• Preşedintelui PNL Vâlcea, Cristian Buican, i se pregăteşte debarcarea de la şefia organizaţiei. Crin Antonescu este foarte supărat pe „performanţele" lui Buican de la ultimele două sondaje din interiorul USL. La urechile lui Antonescu au ajuns şi unele informaţii referitoare la nepotismul promovat de Buican în interiorul partidului. Liderul de la Perişani promovează oamenii în PNL Vâlcea şi în funcţii (diverse consilii de administraţie) în funcţie de gradul de rudenie cu „augusta" sa persoană.

• Nereguli mari la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea! Ziarul de Vâlcea a declanşat deja o amplă anchetă în legătură cu afacerile cu medicamente, instrumentate de conducerea spitalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe