Primarul Rădulescu a aruncat 7.800 euro firmei Pro Event pentru... închirierea unei scene

duminică, 31 iulie 2011

• Sub ochii adormiţi ai consilierilor locali,

Primarul Rădulescu a aruncat 7.800 euro firmei Pro Event pentru... închirierea unei scene

Într-un anonimat aproape total, la finele săptămânii trecute s-a desfăşurat o mini-şedinţă a Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, cu un singur punct pe ordinea de zi. Ne gândeam probabil că este vreo urgenţă care nu mai suportă amânare sau că trebuie modificate unele prevederi ale contractelor de finanţare cu fonduri europene, având în vedere că avusese loc şedinţa ordinară a aceluiaşi consiliu local cu doar trei zile înainte.

Numai că, surpriză.... Pentru a scăpa de ochii vigilenţi ai consilierilor locali (în special de la PNL şi PSD), primarul Romeo Rădulescu a apelat la un tertip ieftin, dar îndelung gândit: a convocat şedinţa consiliului local exact de Ziua Imnului Naţional - 29 iulie 2011, când domnea deja o atmosferă de vacanţă şi de voie bună. Nu ar fi fost o problemă, dacă, aşa cum mai spus, exista o urgenţă, numai că şedinţa a fost convocată cu un scop precis: să se aloce bani din bugetul local firmei Pro Event SRL, condusă de Bobiţă Cătuşanu, membru în formaţia de muzică Antract.

Astfel, s-a aprobat aproape pe „nevăzute" repartizarea din bugetul local de la Capitolul 67 „Cultură şi recreere" a sumei de peste 321 milioane lei vechi (7.800 euro) către SC Pro Event SRL pentru... „furnizarea scenei, luminilor, sonorizării, ecranului video multimedia cu LED-uri, precum şi a tehnicienilor necesari unei bune desfăşurări din punct de vedere artistic a evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Imnului Naţional".

Motivaţia expusă de directorul economic al Primăriei Râmnicului, Ion Lepădat, dar redactată sub „îndrumarea" primarului Romeo Rădulescu, este subţire şi de-a dreptul puerilă: „Prin HCL 30/2011 cu modificările ulterioare a fost aprobat bugetul local al municipiului Râmnicu Vâlcea, care prevede la Capitolul 67, Cultură şi recreere - cheltuieli din sponsorizări, în sumă de 93.657 lei. Având în vedere că până la data şedinţei ordinare din 26 iulie 2011, două dintre parteneriate nu au fost definitivate, respectiv cel cu firma SC Pro Event SRL şi cel cu Arhiepiscopia Râmnicului, propunem consiliului local aprobarea efectuării unor plăţi din bugetul local. Având în vedere cele de mai sus, precum şi faptul că aceste cheltuieli intră în categoria «Cultură şi recreere» - cheltuieli din sponsorizări, capitolul 67 şi în conformitate cu prevederile Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, supunem spre aprobare consiliului local, plata acestora". (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe