|sâmbătă, septembrie 25, 2021
  • Follow Us!

Candidaţii USL impuşi de la centru dacă liderii locali nu se înţeleg 

• Democraţia din USL, reţeta lui Crin Antonescu, îi dă frisoane preşedintelui PSD Vâlcea, Ion Cîlea, şi-l aruncă în al nouălea cer pe „papă-lapte” Buican:

Candidaţii USL impuşi de la centru dacă liderii locali nu se înţeleg

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că decizia asupra candidaţilor USL la preşedinţia Consiliilor Judeţene sau primăria reşedinţă de judeţ va fi impusă de la centru, în baza unor criterii prestabilite, dacă liderii locali nu se înţeleg în această privinţă.

Întrebat cum va fi rezolvată situaţia de la Bacău, Ilfov, Vâlcea, acolo unde preşedinţii filialelor locale nu se înţeleg în ceea ce priveşte nominalizarea candidaţilor, Antonescu a răspuns: “Prin decizie politică bazată pe criteriile rezonabile, raţionale, obiective care intră în această decizie. Cu alte cuvinte, aceste criterii sunt: situaţia candidaţilor, deci cine are candidatul mai bine plasat, numărul de primari pe care-l deţine fiecare partid în acest moment, criteriu important pentru alegerea Consiliului Judeţean şi, sigur, necesităţile de echilibru la nivel naţional”.

Liderul liberal a arătat că el şi celălalt co-preşedinte al USL, Victor Ponta, au obligaţia să vadă interesul acestei construcţii politice care trebuie să prevaleze interesului firesc, individual de competiţie.

Întrebat dacă decizia desemnării candidaţilor va fi impusă de la centru şi va prevala asupra intenţiilor celor din plan local, Antonescu a răspuns afirmativ.

“Este o decizie care, în conformitate cu protocolul, cu documentul constitutiv al Uniunii, trebuie luată de la centru, că n-are de unde fi luată din altă parte. Trebuie să existe un for care decide în momentul în care există asemenea cazuri în care şi unii şi alţii revendică această candidatură comună. Dacă e comună, sigur că o s-o decidă centrul ţinând cont, nu arbitrar, ţinând cont de nişte argumente pe care le vom etala şi le vom explica colegilor noştri din organizaţia respectivă”, a spus Antonescu.
PS – Traducere în dialect local:

Crin Antonescu doreşte să-şi impună „cu forţa” candidatul (pe „dislexicul” Cristian Buican) la Preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea. Pentru „dictatorul galben cu faţă de păpuşă gonflabilă” sunt total irelevante cele două sondaje oficiale (făcute în teritoriu pentru PNL şi PSD de două institute naţionale prestigioase de sondare a opiniei publice), care-l creditează cu peste 70 la sută din intenţiile de vot pe Ion Cîlea, preşedintele PSD Vâlcea şi preşedinte al CJ Vâlcea.

Leave a Response