Voina a făcut primele restructurări

miercuri, 1 iunie 2011

Handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea

Voina a făcut primele restructurări

• campioana României a renunţat la şapte handbaliste şi a adus trei n gruparea chimistă mai caută un inter de valoare

Anunţata şedinţă de la Oltchim Râmnicu Vâlcea a durat numai câteva minute. Chiar înainte de plecarea în vacanţă, handbalistele campioane ale României au fost anunţate de conducerea clubului că lotul se restrânge şi că o parte dintre ele vor trebui să îşi caute alte angajamente. Ca la un examen auto, citite au fost jucătoarele care rămân la echipă. Cele şapte handbaliste care nu şi-au auzit rostit numele nu au primit explicaţii în plus, chiar dacă toate mai aveau contract cu Oltchim. Astfel, Tereza Tamaş, Mihaela Smedescu, Adriana Ţăcălie, Clara Vădineanu, Gabriela Szucs, Vali Beşe şi Steluţa Luca nu au priuns trenul pentru următorul sezon. Doar ultima va rămâne la Oltchim, dar în staful tehnic sau administrativ. Tamaş abia revenise după ce a născut şi a apărat rar, titulară de drept fiind Talida Tolnai.

Mihaela Smedescu a fost al treilea portar al Oltchimului şi a mai prins prima echipă doar după ce s-a accidentat Paula Ungureanu. Cel mai probabil, tânăra jucătoare va rămâne sub contract cu Oltchim dar va fi împrumutată la o altă formaţie. Este şi cazul Adrianei Ţăcălie, cea care a avut puţine şanse să arate ce poate. Nu a fost utilizată nici de Kovacs, nici de Anja Andersen şi nici de Radu Voina. Clara Văîdineanu a trcut printr-o perioadă dificilă după ce a suferit o intervenţie chirurgicală. După ce a revenit a fost folosită rar şi foarte rar. Nici Gabriella Szucs nu a rupt gura târgului de la venirea sa din Ungaria. A jucat mai mult în apărare, a dat puţine goluri şi nu s-a remarcat. Surpriza cea mai mare a venit de la renunţarea la veteranele Vali Beşe şi Steluţa Luca, cele care au dus greul în ultimele sezoane în faza de apărare.

Considerată una dintre cele mai bune apărătoare din lume, Beşe crede că a fost nedreptăţită de decizia tehnicianului Voina: «Nu am ştiut nimic oficial până astăzi. Am fost chemate toate fetele, ni s-a prezentat numele handbalistelor pe care se va conta în sezonul viitor. Nu mă regăseam pe listă şi am înţeles că trebuie să plec. Nimic oficial nu am discutat până astăzi, nimeni nu mi-a spus nimic. Eu citisem prin ziare şi pe undeva mă aşteptam pentru că nimic nu apare întâmplător în ziare. În fine, sunt la Oltchim de cinci ani, am pus suflet la această echipă şi mă aşteptam la un cu totul alt tratament. Mai aveam un an de contract şi în momentul în care am semnat pentru două sezoane nu mi-a zis nimeni că este posibil să se renunţe la mine după numai unul, din contră, cei de la Oltchim au zis că vor pe mai mulţi ani«.  

Knezovic, ultima venită

La capitolul «veniri », campioana României se laudă în acest moment cu trei handbaliste. Cu gruparea vâlceană au semnat Aurelia Stoica Brădeanu, Oana Şoit şi Sanela Knezovic. Prima revine la clubul unde s-a lansat. A mai jucat la Rapid Bucureşti şi ETO Gyor, formaţie cu care i-a expirat contractul în acest an. Şoit a evoluat la Universitatea Cluj şi la Itxako Estella în Spania. Portarul croat vine de la Buducnost Podgorica şi va avea de dus o luptă mare pentru titularizare cu Paula Ungureanu şi Talida Tolnai. Tehnicianul Oltchimului, Radu Voina, a spus la una din televiziunile de sport naţionale că gruparea chimistă mai are discuţii avansate cu o handbalistă. Deşi nu a a dezvăluit postul pe care joacă handbalista, cel mai probabil este vorba de un inter stânga. Handbalistele Oltchimului se vor reuni pe 4 iunie, la Râmnicu Vâlcea, vor avea două cantonamente centralizate şi turnee amicale în ţară şi în străinătate. Cel puşin deocamdată, lotul Oltchimului este format din jucătoarele : Tolnai, Ungureanu, Znezovic, portari, Ardean, Curea, Stanca, Manea, Farcău, Neagu, Vizitiu, Şoit, Geiger, Fiera, Pidpalova, Ozel, Gatzel, Managarova, Nichita şi Brădeanu, jucătoare de câmp. Banca tehnică va fi formată din Radu Voina, Aurelian Roşca şi Steluţa Luca. 

Fotbal, Liga a II-a
CSM vrea surpriza la Ploieşti

CS Municipal joacă în ultima etapă a acestui sezon al Ligii a II-a pe terenul petroliştilor de la Ploieşti. Meciul nu mai pare a avea, însă, o importanţă foarte mare, gazdele fiind ca şi promovate, indiferent de rezultat. Din cele două serii ale eşalonului inferior sunt şanse mari să promoveze primele trei clasate, în condiţiile în care Politehnica Timişoara şi Gloria Bistriţa au fost retrogradate din Liga I. Totuşi, vâlcenii antrenaţi de Laurenţiu Tudor şi Sorin Bucuroaia vor să facă o figură frumoasă şi să termine sezonul cu fruntea sus.

Ultima etapă a campionatului:

UTA Arad - Poltehnica Iaşi
FC Argeş - Unirea Alba Iulia
Alro Slatina - FC Silvania 3-0, la masa verde
Mureşul Deva va sta
Petrolul Ploieşti - CS Municipal
Gaz Metan CFR Craiova - FC Bihor Oradea
Arieşul Turda - Dacia Mioveni
Voinţa Sibiu - ACU Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe