Senatorul Frâncu îi cere premierului precizări cu privire la problema racordării la reţeaua de gaze

duminică, 26 iunie 2011

Senatorul Frâncu îi cere premierului precizări cu privire la problema racordării la reţeaua de gaze

Recent, senatorul Emilian Frâncu, preşedintele PNL Râmnicu Vâlcea, a formulat următoarea interpelare adresată premierului Emil Boc: „Revin cu o sesizare adresată Guvernului României referitoare la o problemă de interes general care nu şi-a găsit nici până în prezent rezolvarea.
După cum este cunoscut, în toate judeţele din România multe reţele de gaz au fost finalizate în momentul racordării cu banii cetăţenilor. Prin legea gazelor s-a stabilit ca firmele care au cumpărat reţelele naţionale să îi despăgubească pe cetăţenii respectivi.

Din păcate, formularea nu este clară şi lasă loc multor interpretări, motiv pentru persoanele fizice sau asociaţiile de proprietari nu şi-au mai primit înapoi banii. Mai mulţi petenţi care s-au prezentat în audienţă la biroul parlamentar de la Râmnicu Vâlcea mi-au adus la cunoştinţă faptul că deşi au adresat numeroase memorii atât societăţii distribuitoare de gaz, cât şi autorităţilor competente, nu au putut recupera nimic din sumele pe care le-au achitat în momentul racordării la reţeaua de gaz.
Un caz concret îl reprezintă la Râmnicu Vâlcea Asociaţia de proprietari Goranu care susţine că a înaintat numeroase adrese Societăţii Distrigaz Sud încă din anul 2005 în vederea recuperării sumelor investite. Demersurile sale nu au fost nici până în prezent finalizate. Mai mult, într-un răspuns remis Asociaţiei de Proprietari Goranu, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) susţine că „proiectarea şi execuţia reţelei de distribuţie din cartierul Goranu s-a făcut la iniţiativa Asociaţiei şi a autorităţilor administrative şi NU a reprezentat o obligaţie impusă de SC Distrigaz Sud SA", iar ANRGN „nu are atribuţii în reglementarea disputelor referitoare la proprietatea terţilor asupra conductelor şi instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale".

Având în vedere faptul că în această situaţie sunt foarte multe asociaţii de proprietari şi persoane fizice care s-au branşat la conductele de gaze cumpărate ulterior de societăţi particulare, vă rog, domnule ministru, să îmi comunicaţi care este punctul de vedere al Guvernului României referitor la acest aspect şi ce demersuri veţi face pentru ca aceşti oameni să poată fi, într-un final, despăgubiţi".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe