|sâmbătă, iulie 2, 2022
  • Follow Us!

Poluare la OLTCHIM 

Muncitori si ingineri vorbesc despre:

 

Poluare la OLTCHIM

 

Mai multi muncitori si ingineri din combinatul chimic – Oltchim Ramnicu Valcea trag un semnal de alarma cu privire la un caz de poluare fara precedent la nivel national. Sub protectia anonimatului, sursele noastre ne-au spus ca in urma cu cativa ani pe platforma chimica valceana au fost ridicate rezervoare de stocare a reziduurilor tehnologice. Investitia a costat combinatul cateva milioane de euro bune.

Rezervoarele au fost realizate, in principal, din beton. Mii de tone de beton ar fi trebuit sa intre in constructia      acestor bazine imense. Tocmai aici este problema ridicata de muncitorii si inginerii de la Oltchim, care lucrau la combinat in perioada respectiva: „la constructia rezervoarelor respective nu a intrat nici macar 20 la suta din betonul trecut pe hartii ca s-a bagat acolo“. De-aici provine si poluarea. Nefiind realizate conform normelor de mediu din domeniu, rezervoarele respective permit infiltrarea in sol si in apa a reziduurilor chimice rezultate din procesele tehnologice de pe platforma chimica valceana.

Avand in vedere gravitatea acestor informatii, solicitam Garzii de Mediu si Agentiei de Mediu Valcea, dar si altor autoritati abilitate, sa intervina si sa verifice cele semnalate. (N.T.)

Leave a Response